Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inLufia: The Legend Returns

Game Boy
Lufia: The Legend Returns
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  23 oktober 2001
 • Utvecklare
  Neverland
 • Antal ägare
  8
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 9.7

Speltest av Sw3den

Inskickad av Sw3den den 17/12 -09 18:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Som i alla Lufia spel så beger man sig på ett stort äventyr för att förhindra det tredje "Doom Island War".

Du spelar en ung man som heter Wain (eller det du valt) som bor i den lilla byn Patos. Innan man börjar spela så är Wain en ung man som försvarar byn mot monster och hjälper invånarna med diverse saker.
Men en dag kommer en ung mystisk kvinna till din by, Hon heter Seena och säger att hon kan se in i framtiden.
Plötsligt blir byn anfallen av en konstig typ (som senare visar sig vara en demon (A sinistral) som förstör byn med blixtar. Ett av husen börjar brinna och Wain springer in i huset för att rädda henne, men dör nästan själv.
Efter ett långt snack med Seena så får du veta att hon ska ut på ett stort äventyr. Så ni ger er sedan ut för att döda demonen - Gades, the Sinistral of Destruction.

I äventyret möter Wain och Seena många människor som följer med de och hjälper till att döda de onda.
Efter att ha dödat Gades så får man reda på att Gades inte var den enda demonen och att de finns 3 andra, så ni beger er ut på ett stort äventyr för att döda dessa.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är riktigt bra, ett äkta klassiskt RPG spel vilket betyder att det är tur baserat. Man blir väldigt besatt av spelet vilket man blir av bra spel. Själv har jag spelat spelet mer än 10 gånger. Det är jättelångt dessutom. Hela 4 kontinenter att besöka och utforska.

En riktigt djup handling, bra grafik för att vara gameboy och underbar musik.
När jag först fick spelet för flera år sedan så tyckte jag inte det var så bra (kunde inte så mycket engelska) men efter att ha kört en liten bit så blev jag helt fast. Och jag är väldigt glad att det blev så, idag är Lufia-serien de roligaste spel jag kört (och jag har kört bra många spel genom mitt liv.)

Spelet är ju till Game Boy Color, men det har inte påverkat hur bra det är egentligen. Jag bryr mig inte om hur gamla spelen är, det beror på handlingen som avgör vad jag spelar. Och tro mig det här är ett riktigt megabra spel!
Jag lånade även ut spelet till en kompis för nått år sedan, även han älskade spelet hur mycket som helst!
Så köp de nu!

Betyg till spelet
Jag har gett väldigt bra betyg till spelet och dessa är som följande!

Grafik: Grafiken är väll inte det bästa, men för gameboy är det suveränt! Dom har riktigt utnyttjat möjligheterna som fanns då. Grafiken är väldigt bra och passar in i milljöerna väldigt bra. Därför ger jag grafiken en tia, eftersom det är bra för Game Boy!

Spelkänsla: Spelkänslan är riktigt ruskigt bra, väldigt djup story och handling. Spelet har ett system så att grottorna aldrig ser lika dana ut när du går in i ett visst ställe. Så man får själv leta utgången. (detta är bara i torn, grottor m.m där det finns monster). Man blir verkligen fast i spelet. Eftersom spelet har en ytterst bra spelkänsla så ger jag även den en tia.

Ljud: Musiken är suverän! Det passar perfekt in i miljöerna, ljudet har ju väldigt viktig roll i spelen och detta är ju ett riktigt plus! Jag har till och med laddat ner musiken från internet - från en gratis sida förstås. Till exempel musiken när man möter en boss är riktigt bra, det är som en musik som verkligen säger "NU GÄLLER DET" det här ska vi klara, lite stressande men vackert! Ljudet är suveränt så jag ger det en tia också!

Hållbarhet: Som jag sa tidigare så är detta ett väldigt långt spel, därför har det en riktigt bra hållbarhet. Jag har spelat ut spelet flera gånger, mer än tio. Lessnar aldrig på det, eftersom den har så djup handling och är roligt dessutom. Jag har haft spelet sen 2001 (då det släpptes) och spelar det än. Kan visserligen allt man ska göra, men det är ändå roligt! Jag ger hållbarheten en tia för det är verkligen bra!

Mitt slutbetyg är då 10/10 - 100% bra spel!

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10