Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Golden Sun

Game Boy
Golden Sun
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    22 februari 2002
  • Utvecklare
    Camelot Software Planning
  • Antal ägare
    185
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.2

Speltest av Vaati_Neko

Inskickad av Vaati_Neko den 23/04 -06 12:31

Handling / story / vad man gör i spelet
I denna värld finns det en gammal lära om Alkemi. Men vad är egentligen detta underliga fenomen? Lärda vet att det har en stor koppling till de fyra fyrerna, Venus, Mercury, Jupiter och Mars lighthouse, och den underliga magin kallad Psynergy som endast Vale-borna besitter. ... Om det nu vore så väl...

Unge Isaac förlorade sin far under Mt. Aleph's vulkanutbrott som liten. Han har nu endast sin mor och sina bästa vänner Garet och Jenna, och så självklart den gamle vetenskapsmannen Kraden. En dag har de bestämt sig för att studera Alkemi på Mt. Aleph, som ligger alldeles i närheten av Vale - deras hemstad. Men det visar sig att två mystiska personer har sagt sig varit i Sol Sanctum vid Mt. Aleph's fot, och Isaac och hans vänner går dit för att bekräfta det och försäkra sig om att de mörka individerna är tjuvar eller inte.
När de har kommit in en bit förstår de fortfarande inte någonting - såhär såg inte beskrivningarna ut. Så de går längre in... Och vad finner de där om inte de fyra Elemental Stars - nycklarna till att tända de legendariska fyrerna! Utan att de fyra vet ordet av har de två mystiska personerna, en iskall adept (psynergy-utövare) och en man som säger sig vara Jenna's bror Felix, som alla trodde dog under vulkanutbrottet, upp och håller Jenna och Kraden som gisslan för att Isaac och Garet skall ge dem alla Elemental Stars. Men just vid den fjärde händer något som inte har hänt sedan den dagen Isaac's far Kyle dog...

Ta dig ut på ett äventyr tillsammans med Isaac, Garet, Ivan och Mia, de fyra unga adepterna, för att förhindra fyrernas ljus att spridas över världen igen och stoppa Alkemins försök att tvista människans girighet till att förgöra hela världen! Stoppa Saturos, Menardi, Felix och Alex, rädda Jenna och Kraden och hela världen med din mäktiga Psynergy!!

Vad jag tycker om spelet
Detta är ett spel som jag gärna spelar om och om och om igen bara för att det är så spännande och roligt. Trots att jag köpte tvåan före ettan och visste i stort sett vad som hände tyckte jag att det var oerhört trevligt och spännande att spela det första gången. Jag kan inte se några nackdelar alls med spelet bortsett från att de ibland pratar lite för mycket när det är bråttom och så. Allting annat är bra, speciellt den härliga förmågan som Ivan har - att läsa folks tankar! Man ser verkligen girigheten och själviskheten i människan.

Betyg till spelet
Grafiken fick en stark nia, eftersom det knappt finns något att klaga på hos den. Den är helt enkelt underbar och man kan nästan inte begära mer.

Spelkänslan fick en nästan lika stark åtta. Man lever verkligen in i spelet och känner nästan att man är en av karaktärerna själv.

Ljudet är oemotståndligt underbar - med ett extra stort U. Musiken, av alla möjliga sorters varianter, är nog inte ens någonting som går att klaga på, den är så bra att jag har laddat ner varenda låt som midi-filer och brukar lyssna på dem några gånger varje dag. Det förtjänar mer än en tia.

Hållbarheten behöver jag knappt nämna. Som sagt kan man spela spelet om och om igen utan att tröttna! Golden Sun förgyllar min tid!!

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8