Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Golden Sun

Game Boy
Golden Sun
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    22 februari 2002
  • Utvecklare
    Camelot Software Planning
  • Antal ägare
    185
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.2 9.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 14/05 -05 04:46

Handling / story / vad man gör i spelet
Golden Sun till Gameboy Advance är ett typiskt rpg spel.
Spelets huvudperson,Isaac(du kan även döpa honom själv),bor i byn Vale. En dag händer nåt otäckt....En giganstisk sten kommer nedfallande från ett heligt tempel ovanför staden. Dom som ligger bakom det hela är "Saturos" och "Menardi"(som är höjdare på att babbla långa stunder...)
Felix(en annan kille) har på nåt sätt hamnat i floden och orkar knappt kämpa mot strömmarna medans byn "Elders" håller imot den stora stenen.Hans syster(Jenna) och du(Isaac) måste gå och hämta hjälp. Ni hittar en gubbe som har tillräckligt med "Psyenergi" kvar för att hjälpa till. När ni kommer tillbaks hör ni att stenen rasar!!!Den kommer rätt ner i floden och kör över Felix....alla är jätteledsna och är säkra på att han dog...lite senare kommer du få smyga in i templet och hittar Marsstar,Jupiterstar,Venusstar och Mercurystar som ni ska använda till att tända dom fyra elementala "Lighthouses" med. Då kommer Saturos och c.o och ska såklart stjäla dom(och babbla som vanligt). Men den här gången har dom med sig en maskerad man.Det visar sig att det är Felix bakom masken.
Det är lite svårt att förklara handlingen, men det går ut på att tända dom fyra elementala "Lighthouses" iallafall...och såklart möta fiender och hitta nya items och byar precis som i dom flesta rpg spel. Du kan samla "Djinis" för att kunna göra kraftfulla "SUMMONS". Ju längre in i spelet du kommer desto mer partners får du.

Vad jag tycker om spelet
Det är otroligt bra graffe för att va till GBA...
I fighterna är det fejkad 3D-grafik(bra när det gäller GBA) och välgjorda effekter. Det finns olika klasser beroende på vilken "Djin" su har eqipat. Och varje klass har runt 10 t.o.m 20 olika attacker. En skitdålig sak är att när du har kommit ganska långt så måste du åka med en båt till en annan kontinent. Då kan du aldrig komma tillbaks!!Du missar asså massor av bonus items m.m om du inte hade tagit dom!!!

Betyg till spelet
BETYG=

Grafik 10/10: Jättebra fejk-3D med bra bakgrundsmiljöer i striderna. Världskartan är dock väldigt suddig och inte alls lika välgjord som allt annat...

Spelkänsla 9/10: Ett jättesnyggt "Role Playing Game" med allt som rpg spel ska ha. Summons, olika items, bra handling m.m.
Fast väldigt dåligt det där med båten...:(

Ljud 10/10: Passande låtar till striderna och känslosam musik i städerna. Bäst musik jag nånsin har hört i ett spel.
I klass med t.ex Super Mario 64DS och andra bra spel.

Hållbarhet 9/10: Rätt bra handling och plats för 3spar filer. Kan det bli bättre??

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9