Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inSpelkortsföretaget som nu älskas av miljoner


Inskickat av nozzelozze den 04/07 -19 13:38


Nintendo grundades 23 september 1889 i Japan. På den tiden var det ett spelkortsföretag som sålde kortlekar 1889-1956. Men 1956 så slöt Nintendo ett avtal med Disney att få använda Disney-figurer på deras spelkort. Tillsammans med de korten sålde det även böcker som förklarade olika spel som man kunde spela.

Produkten blev en succé och Nintendo sålde mer än 600 000 kortförpackningar på ett år. Sedan började Nintendo sälja många olika produkter. Bland annat dammsugare. Men till slut så slutade japanerna köpa spelkort. Så 1972 började Nintendo satsa på mer och mer på den växande arkadmarknaden.

Då gjorde Nintendo spel som till exempel Monkey magic och Bomb Bee-N. Men 1983 lanserades Nintendo Entertainment System (NES) under namnet Famicom i Japan. Det blev en stor succe. När den hade släppts i USA, Kanada, Europa och Australasien så hade Nintendo sålt över 64 miljoner exemplar. Nintendo har fortsatt att göra egna konsoler och spel tills idag och kommer nog fortsätta att göra det.

Nintendos senaste konsol som släpptes 2017 hette Nintendo Switch. Nintendo har sålt mer än 33 miljoner exemplar än så länge, och siffrorna ser ut fortsätta gå uppåt. Detta var bra för Nintendo eftersom deras förra konsol Wii U (2012) hade blivit en flopp och inte alls gått bra.

Nintendos musik är ett väldigt viktigt område. De har genom åren egna låtar till sina spel och väldigt många tycker de är helt magiska. Han som skrivit flest låtar till Nintendos spel är Koji Kondo. Han har bland annat skrivit den första låten som spelas i Super Mario Bros, som troligen är den mest minnesvärda någonsin.
Du kan lyssna på den här

Nintendo kommer troligen fortsätta med att göra konsoler ett bra tag till, och med deras succé med Nintendo Switch ser framtiden ljus ut.

Kommentarer: Länk till forumtrådKommentarer