Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Kina skrotar förbud mot spelkonsoler


Inskickat av The_new_cake den 07/01 -14 16:28


Det var år 2000 som Kina införde ett förbud mot spelkonsoler, då de ansågs ha en negativ påverkan på barns hälsa. Förbudet har inneburit att inga utländska konsoler fått säljas i landet, men man har fortfarande kunnat spela på datorer, surfplattor och mobiler. Men några vanliga spelkonsoler från Microsoft, Nintendo eller Sony har alltså inte fått säljas i landet. Redan för ett bra tag började det pratas om att en ändring i reglerna var på gång, men nu har det alltså blivit verklighet.

Det är endast godkända konsoler som kommer att få säljas, och man får nog räkna med att de stora tillverkarna kommer ansöka om att få sälja sina konsoler då beräkningar visar att det finns en marknad som kan uppgå i 14 miljarder dollar per år i landet.

Hur det kommer gå för tillverkarna är däremot okänt, den nuvarande spelmarknaden i Kina är van vid väldigt billiga och även spel som är gratis. Detta då mobiltelefoner och surfplattor har blivit allt vanligare, och den stora mängd billiga spel som finns till dessa plattformar. Det har dessutom funnits en svart marknad för spelkonsoler där man kunnat skaffa olika konsoler och spel riktigt billigt. Både Nintendo och Sony har uttryckt sig försiktigt positiva till den nya marknaden.

Nintendo skrev:
We are still not sure exactly what we will be able to do in Shanghai, and thereafter in Greater China. Both with hardware and software, there are many things we have to look into and so we can't say anything concrete.


Sony skrev:
We do recognise that China is a promising market, and we will continue to study the possibility.


Det är inte helt omöjligt att det kommer påverka spelkonsoler utanför Kina också, då tillverkarna skulle kunna försöka pressa priserna för att nå ut till den nya marknaden eller försöka släppa nya spel och konsoler.

Kommentarer: Länk till forumtråd



Kommentarer



Men det var ju ett tag sen dom drog bort förbudet afaik..

Iaf, den kinesiska spelkonsolen iQue från Nintendo är ju ett exempel på hur företagen kunde hitta kryphål i förbudet. iQue räknas nämligen inte som en konsol då den måste kopplas till en dator.

Förbudet slopades nu i dagarna, även om det som du nämner har funnits kryphål runt det hela...

http://www.di.se/artiklar/2014/1/7/kina-slop...
http://www.svd.se/naringsliv/digitalt/kina-s...
http://www.theguardian.com/technology/2014/j...