Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











GTA V har sålt för över en miljard dollar


Inskickat av The_new_cake den 22/09 -13 19:20


Redan i utvecklingsstadiet så lyckades Grand Theft Auto V uppmärksammas, mestadels på den höga utvecklingskostnaden. Nu har spelet släppts - och redan hunnit sätta massa rekord. Den första dagen lyckades man sälja spelet för över 800 miljoner dollar, vilket blev ett rekord. Det gamla rekordet hade Call of Duty: Black Ops 2, som sålts för 500 miljoner dollar första dagen.

Tre dagar efter släppet var det dags igen - nu har man lyckats sälja för över en miljard dollar. Att nå en miljard dollar på så kort tid var ett nytt rekord, där Call of Duty: Black Ops tog 15 dagar att nå samma siffror.

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek

Den första dagen såldes totalt 13 miljoner exemplar av Grand Theft Auto V enligt analytiker. Samtidigt säger man att spelet skulle kunna ha sålt ännu fler exemplar, om det inte vore för att Xbox One och PlayStation 4 snart kommer in på marknaden. Dessutom finns det ingen PC-version av spelet, något som kan ha sänkt siffrorna ytterligare.

Den första oktober väntas onlineläget att släppas som en gratis uppdatering, något som skulle kunna öka försäljningen ännu mer. Har du skaffat Grand Theft Auto V - och vad tycker du i sådana fall om det?

Källa: http://www.gamespot.com/news/grand-theft-auto-v-sales-reach-1-billion-in-three-days-6414762

Kommentarer: Länk till forumtråd



Kommentarer



Kan även anmärka att vi på startsidan har en undersökning för att se hur många som skaffat GTA V ännu och hur många som inte har det.

Själv har jag planer på att skaffa det, möjligtvis att jag avvaktar ett tag bara för att se vad de har att säga om PC-version av spelet.