Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Arbetar Google på en spelkonsol?


Inskickat av The_new_cake den 01/07 -13 09:38


För bara några dagar sedan släpptes Ouya, en spelkonsol baserad på operativsystemet Android. Nu kommer rykten om att Google kan arbeta på bland annat en spelkonsol som också kör med Android.

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek

Ryktena säger att man även planerar att släppa en ny version av sin mediaspelare Nexus Q, som knappt lyckades ta sig till ut till allmänheten. Dessutom ryktas det om en smart klocka, som även den kör med Android som operativsystem.

Det sägs att Google försöker utveckla allt detta själva, utan andra tillverkare inblandade, och hoppas på att åtminstone en av sakerna ska kunna släppas nu till hösten. Detta ska tydligen vara ett svar på alla prylar som Apple skulle kunna tänkas lansera.

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek

En av de  mest uppmärksammade Android-spelkonsolerna är Ouya som nyligen släpptes. Den har fått lite blandat mottagande, och skulle fler konsoler som kör Android dyka upp så skulle det kunna innebära fler spel till de konsolerna. Med tanke på att Google släppte Google Game Services, ett API för att underlätta skapandet av spel för spelutvecklare, så styrks detta rykte något. Skulle ni vara intresserade av en konsol från Google eller med Android som operativsystem?

Källa: http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323689204578571992848684764.html

Kommentarer: Länk till forumtråd



Kommentarer



lol
k
fail
bye

Google Phone 2.0 scenario.

Tycker att konceptet med Ouya känns spännande och en helt ny syn på spelindustrin. Tror tyvärr det är tveksamt på om vi kommer få se spelkonsolen här inom den närmsta tiden - tycker det känns som Google har börjat släppa massa produkter i USA och ignorera resten av världen. Skulle inte denna spelkonsolen bli tillgänglig överallt i "vanliga butiker" så tror jag de får svårt att konkurrera med varken Apple, Microsoft, Sony eller Nintendo.