Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Nintendo får inte domänen wiiu.com


Inskickat av The_new_cake den 01/07 -13 09:38


Domänen wiiu.com registrerades redan 2004, men inte av Nintendo. Därför påbörjade Nintendo of America i februari i år en process med att försöka ta över domänen. Nu i helgen kom beskedet - Nintendo får inte ta över domänen.

Klicka för att öppna bilden i nytt fönster och i full storlek

Det framgår inte om Nintendo kan överklaga beslutet på något sätt, men även om de inte skulle kunna det så kan de alltid försöka köpa den från sin nuvarande ägare. Med tanke på att Nintendo släppte Wii U för närmare ett halvår sedan, och avslöjade konsolen för över ett år sedan, så tycker man att detta är något som man borde börjat arbeta med mycket tidigare.

Källa: http://www.wipo.int/amc/en/domains/search/case.jsp?case=D2013-0322

Kommentarer: Länk till forumtråd



Kommentarer



The_new_cake skrev:
Med tanke på att Nintendo släppte Wii U för närmare ett halvår sedan, och avslöjade konsolen för över ett år sedan, så tycker man att detta är något som man borde börjat arbeta med mycket tidigare.


Nintendo registrerade Wii U varumärket under mitten på 2012. De kan heller inte argumentera att sidan är en fraktion av varumärket Wii då detta inte registrerades tills 2006.

I vilket fall som helst så ville jag bara nämna att det spelar ingen som helst roll när konsolen släpptes eller avslöjades. Rättigheterna skapas när du registrerar och gör anspråk på ditt varumärke.

Känns ändå som man är sent ut - stora domännamn är något som man brukar vilja ha när man lanserar en produkt. Microsoft håller just nu på att försöka skaffa sig xboxone.com bland annat, vilket känns som det ligger mer rätt i tiden.