Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inHjälp

Här på Hjälpsidan hittar du svar till många olika frågor angående Fuska.nu. Svar på funderingar kring bland annat medlemsfunktioner, fusk och recensioner och Fuska.nus klubbar finner du enkelt genom att trycka på någon utav rubrikerna nedan.

FuskaWiki
Om din fråga inte finns här kan du testa att kolla runt lite på Fuska.nus eget uppslagsverk, FuskaWiki. Där finner du information om det mesta inom Fuska.nu, allt från XP till medlemmar.

Vad vill du ha hjälp med?

Fuska.nu - Upplyselser om själva hemsidan.
Spel, fusk & recensioner - Frågor och svar om spel, fusk och spelrecensioner.
Forumet - Information om Fuska.nus eget forum.
Medlemsfunktioner - Vägledning och information om funktionerna på hemsidan.
Klubbar - Information om Fuska.nus klubbar.

Medlemsfunktioner

- Vad är XP?
- För vad får jag XP?
- Kan jag på något sätt byta användarnamn?
- Hur ändrar jag mina uppgifter på Fuska.nu?
- Hur lägger jag upp en visningsbild?
- Hur fyller jag i vilka spel jag äger?
- Hur fungerar meddelanden?
- Hur fungerar det att bli polare?


Vad är XP?

XP är ett poängsystem som Fuska.nu använder sig utav som ett sätt att hålla koll på aktiviteten hos medlemmar. XP står för de engelska orden ”eXperiance Points”, som på svenska blir översatt till ”erfarenhetspoäng”. XP kan alla medlemmar samla på genom att vara aktiv i forum och skicka in fusk och spelrecensioner. Din XP uppdateras efter varje dag.


För vad får jag XP?

XP kan du både bli tilldelad och få avdrag på. Här följer en lista på för vad du får, samt för vad du kan bli avdragen XP:

• 1XP - Inloggad per dag.

• 5XP - Foruminlägg per dag.
• 5XP - Foruminlägg i klubb per dag.
• -5XP - Regelbrott i forumet.

• 5, 10, 15 eller 20XP - Inskickat och godkänt fusk.
• 5, 10, 15 eller 20XP - Inskickad och godkänd spelrecension.
• -5XP - Regelbrytande fusk.
• -5XP - Regelbrytande spelrecension
• -10XP - Grovt regelbrytande fusk.
• -10XP - Grovt regelbrytande spelrecension.

Du kan även bli avdragen XP utan förvarning om du bryter mot andra regler på Fuska.nu.

Du kan följa din XP, vad du fått för och hur mycket, om du trycker på ”XP” i medlemsmenyn.


Kan jag på något sätt byta användarnamn?

Själv kan du inte byta användarnamn, däremot kan du fråga en administratör om det. För detta krävs dock en god anledning. Att du tycker att ditt användarnamn är fult eller liknande ger dig inte ett tillräckligt stort skäl för att det ska gå igenom.

Vill du däremot skifta mellan versaler och gemener, till exempel från ”ANVÄNDARNAMN” till ”Användarnamn” så går det bra utan något argument för varför.


Hur ändrar jag mina uppgifter på Fuska.nu?

Både dina användaruppgifter och dina andra uppgifter kan du enkelt ändra genom att trycka på ”Profil” i medlemsmenyn. Den första sidan som kommer fram då är just dina användaruppgifter. Om du sedan kollar på menyn till höger ser du ”Andra uppgifter”, där du bland annat kan ändra din MSN och din forumsignatur.


Hur lägger jag upp en visningsbild?

För att lägga upp en visningsbild på Fuska.nu trycker du till att börja med på ”Profil” i medlemsmenyn. Klicka dig sedan vidare till ”Visningsbild” i menyn. Där finner du två alternativ att välja mellan. Antingen laddar du upp en egen bild, eller väljer en utav de redan befintliga.
Väljer du en utav de redan befintliga bilderna är det bara att bestämma sig för vilken och sedan trycka på ”Spara”. Vill du däremot ladda upp en egen måste du först välja en fil (i antingen JPG-/JPEG-, PNG- eller GIF-format). Kryssa sedan för rutorna under och tryck på ”Skicka in”.

Om din bild inte skulle synas till en början kan du trycka på F5 på ditt tangentbord, så uppdateras sidan. När sidan är uppdaterad ska din bild visas som normalt, om inte kan du kontakta en moderator.


Hur fyller jag i vilka spel jag äger?

För att fylla i in spellista trycker du dig in på ”Profil” i medlemsmenyn och sedan på ”System/Spel” i menyn som du finner där. Där kan du sedan flytta över spel och konsoler som du äger till att visa detta. Alla spel står i bokstavsordning, inte i ordning efter konsol. När du är klar trycker du sedan på ”Spara” så syns spelen på din sida.


Hur fungerar meddelanden?

Du kan båda skicka och ta emot meddelanden till och från andra medlemmar på Fuska.nu. Sända meddelanden gör du enkelt genom att besöka personens presentation och trycka på ”Skicka mess”. När du väl skriver ska du försöka att ha en bra rubrik för ditt ärende, på minst tre tecken. Då du tar emot ett meddelande från någon annan kommer det upp i medlemsmenyn (till exempel ”Meddelanden (1)”). Du meddelas även via ett popup-meddelande på skärmen.

Du kan ha maximalt 35 meddelanden i din inkorg, efter det syns inte de meddelanden du får förrän du rensar. Meddelanden som blir äldre än 3 månader tas bort automatiskt om du inte sparar dem. Du kan även ha maximalt 35 sparade meddelanden.


Hur fungerar det att bli polare?

Om du lägger till någon annan som polare skickas ett meddelande som berättar det för denna medlem. Han kan sedan, om han vill, lägga till dig på sin egen lista. Att skicka en polareförfrågan gör du simpelt genom att trycka på ”Bli polare” på medlemmens presentation.
Vill du ta bort en polare gör du det enkelt på ”Polare” i medlemsmenyn.