Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

Nyheter

Är det Meta Quest 3 som revolutionerar VR-världen?

2 Mins Read

Meta Quest 3, den efterlängtade uppföljaren till Meta Quest 2, introducerades vid Metas Connect-konferens och har redan fått en del uppmärksamhet. Det nya headsetet går att förbeställa redan nu för $500 och börjar levereras den 10 oktober. Det riktar sig till det växande mellansegmentet av VR-marknaden och är inställt på att konkurrera med Apples kommande Vision Pro.

Medan Apples Vision Pro har en prislapp på hela $3,500, håller Meta sina headset mer ekonomiskt tillgängliga utan att kompromissa med teknologin. Quest 3 är Metas hittills mest kraftfulla enhet, enligt företaget, och kommer med fullfärgad AR-passthrough. Mark Zuckerberg, Metas VD, påpekar att headsetet ”låter dig blanda den fysiska och den digitala världen.”

Från teknisk synpunkt kommer Quest 3 med en Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2-processor och förbättrad bildkvalitet. Det har också nydesignade Touch Plus-kontroller, som utlovar bättre haptisk återkoppling, liknande den som finns i PlayStation 5:s DualSense-kontroller.

En intressant utveckling är att Meta lägger till stöd för Xbox Game Pass i december. Det innebär att spelare kommer att ha ett ännu bredare utbud av spel att välja från. Detta kan bli en stor fördel för Meta, särskilt eftersom Apple Vision Pro enbart kommer att använda gestkontroller och har en högre prislapp.

Det är ännu för tidigt att säga hur Meta Quest 3 kommer att stackas upp mot konkurrensen, men om Meta kan erbjuda en produkt som är jämförbar med Apple Vision Pro för en bråkdel av priset, kan det mycket väl bli en hit. Meta har redan visat att de är här för att stanna, och framtiden ser ljus ut för dem, med planer på att lansera riktiga AR-glasögon 2027.

Tiden får visa om Meta kan möta konsumenternas förväntningar med Quest 3, men det står klart att företaget har stora planer på att vara en central spelare inom både VR och AR i framtiden.

Comments are closed

Liknande artikeler