Shopping cart

Magazines cover a wide array subjects, including but not limited to fashion, lifestyle, health, politics, business, Entertainment, sports, science,

AI

AI-nyheter 16 maj

3 Mins Read

ARM satsar på AI-chip

ARM planerar att lansera sitt AI-chip 2025, och utmanar Nvidia på marknaden. Projektet drivs av SoftBank Group och förväntas revolutionera AI-chipindustrin. ARM siktar på att dra nytta av sin dominans inom smartphone-processorer för att etablera sig på AI-marknaden.

Unitree lanserar ny humanoid robot

Unitree Robotics introducerar en mindre och billigare humanoid robot, G1. Roboten är designad för forskning och utveckling och har imponerande smidighet och funktioner. G1 är prisvärd och tillgänglig för universitetslaboratorier och AI-forskare.

Apples nya AI-funktioner för iOS

Apple lanserar nya AI-funktioner i iOS för bättre tillgänglighet. Dessa inkluderar ögonspårning och musikhaptik för hörselskadade. De nya funktionerna syftar till att förbättra användarupplevelsen för personer med olika behov.

Google släpper Firebase Genkit

Google släpper Firebase Genkit för att bygga AI-drivna appar. Verktyget underlättar integreringen av avancerade AI-funktioner i produktion. Det erbjuder tillgång till flera modeller och stöd för multimodalt innehåll.

Google I/O 2024: Nya AI-verktyg

Google presenterade nya AI-verktyg på sitt I/O 2024 event. Agentive AI, som kan resonera, planera och memorera, introducerades. Gemini-modellernas kontextfönster har utökats till 2 miljoner tokens.

PaliGemma: Googles nya vision-language modell

Google lanserar sin första opensource vision-language modell, PaliGemma. Modellen är optimerad för bildtextning och visuella fråge-svar-uppgifter. Den nya modellen är en del av Gemini-familjen och släpps i juni.

Project Astra: AI-assistans i videosamtal

Google avslöjar Project Astra för AI-assistans i videosamtal. Projektet ger en konkurrensfördel över OpenAI:s Voice Assistant genom att nativt bearbeta video. Det förväntas förbättra användarupplevelsen avsevärt.

OpenAI lanserar GPT-4O

OpenAI har släppt GPT-4O, en ny multimodal AI-modell. Modellen är 4 gånger snabbare än tidigare versioner och tillgänglig för både gratis- och betalbrukare. Den kan hantera text, röst och bilder nativt.

Ny Voice Assistant från OpenAI

OpenAI introducerar en ny Voice Assistant som är snabbare och mer kapabel. Assistenten kan hantera text, röst och bilder utan att använda andra modeller. Den är utformad för att fungera i realtid och med naturlig konversation.

Ilya Sutskever lämnar OpenAI

OpenAI:s Chief Scientist, Ilya Sutskever, lämnar företaget. Sam Altman meddelade nyheten och Jakub Pachocki tar över som forskningschef. Sutskevers avgång kan påverka OpenAI:s framtida forskning.

Comments are closed

Liknande artikeler