Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inThe Elder Scrolls IV: Oblivion

Xbox 360
The Elder Scrolls IV: Oblivion
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  24 mars 2006
 • Utvecklare
  Bethesda Softworks
 • Antal ägare
  250
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 9.3

Speltest av mega_Zaius

Inskickad av mega_Zaius den 13/04 -07 18:21

Handling / story / vad man gör i spelet
Det hela börjar i en fängelsecell. Du vet inte vad du gjort för att hamna där. En mörkalv i cellen mittemot står och retar dig och du kan inte göra annat än att försöka stänga ut de elaka orden. Plötsligt kommer tre vakter eskorterandes en gammal man. De ser stressade ut och den gamle mannen ser ut som han sett ett spöke. De blir förvånade över att du är inne i den cellen och säger att den ska vara avspärrad. Du står bara och undrar vad som pågår. Det visar sig att den gamle mannen är kejsaren Uriel Septim. Han säger att han sett dig i sina drömmar och att era öden hör samman. Anledningen till att de kom hit är att lönnmördare har dödat kejsarens söner och är ute efter honom. Vakterna öppnar en hemlig gång i väggen och går in. De säger att bara du håller dig ur vägen kan du hänga med. Strax efteråt kommer en grupp av lönnmördare klädda i demoniska rustningar ut genom en gömd gång i väggen. De lyckas döda sergeanten, men blir sen dödade av de andra två vakterna. Sen går vakterna utan dig och du blir ensam. En vägg till höger om dig faller i bitar och ut kommer två råttor som du dödar lätt. Du följer tunneln igenom och till slut hittar du vakterna och kejsaren. I slutet av den hemliga gången blir kejsaren mördad. Strax innan hade han gett dig Kungarnas amulett (låter fånigt på svenska) som hela landets öde hänger på. Om ingen av kungligt blod har den på sig så släcks drakeldarna och portar till helvetet (oblivion) öppnas överallt. Nu kommer du ut från den hemliga tunneln och ser en stor sjö under en nedgående sol.

Vad jag tycker om spelet
Det här är ett rollspel i första person d.v.s. att man ser från karaktärens ögon. Man måste inte rädda världen om man inte vill. Man har ett helt land till förfogande. Man kan vandra runt i de olika städerna, klättra upp för berg, jaga rådjur i skogen eller bara utforska de många hundra grottorna, alviska ruinerna eller forten. Möjligheterna tar aldrig slut.

Jag tycker detta är ett av världens bästa spel. fast ibland stöter man på hemska buggar t.ex. att man hamnar på insidan av ett berg eller att en fiende flyger på dig när du skjuter dem men annars är det hur bra som helst. Invånarna är helt konstiga ibland. En konversation mellan dem kan låta så här: "goddag" "goddag" "jag har hört att *sätt in valfritt namn* är bra på lås" "jag har hört att han är bra på lås" "goddag" "hej då". det är helknäppt. ödle-och kattmänniskor har dessutom samma röst. Det är störande. för övrigt är detta spelet i världsklass.

Betyg till spelet
Grafiken är underbart realistisk, fast ibland är spelets draw distance* väldigt dålig och det kan få berg att se ut som pyramider av plattor. Spelkänslan är på topp. man känner verkligen spänningen när man är på väg mot en sovande NPC** för att mörda denne. Ljudet är bra och det är rätt ljud på rätt ställe men det blir ett minus för de dåliga konversationerna och ödle- och kattmänniskorösterna. hållbarheten...den är strålande. även om man är på level 50 så finns det fortfarande något sidouppdrag som man kan göra eller något fort att utforska. det tar aldrig slut.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10