Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Beatles: Rock Band

Xbox 360
The Beatles: Rock Band
  • Genre
    Simulator
  • Releasedatum
    9 september 2009
  • Utvecklare
    Harmonix Music Systems
  • Antal ägare
    5
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 31/10 -09 14:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Harmonix lever vidare på The Beatles epok med spelet The Beatles: Rock Band!

The Beatles var ett legendariskt pop- och rockband under 60-talet. Alla medlemmarna, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison och Ringo Starr kommer ifrån Liverpool, Storbritannien. Tillsammans influerade de hela världen med deras musik. Vilket The Beatles: Rock Band gör idag. För här har vi samma stuk som de vanliga Rock Band-spelen, ungefär. Men istället för omöjliga monsterlåtar och ”dagens rock n’ roll” så fokuserar sig spelet endast på The Beatles och deras karriär. För i ”Story” har Harmonix utvecklat det som The Beatles påverkade mest i sin karriär. Det är här Guitar Heroes motsvarande ”Career”.

Självklart tar den första spelningen plats i The Cavern i Liverpool. Genom att spela The Beatles spelningar tar du dig vidare till de nästa som ”The Ed Sullivan Show” och ”Abbey Road” med mera. Dessutom har man slängt in foton och filmer med The Beatles som är upplåsbara. Helt enkelt handlar spelet bara om The Beatles utan några gästartister.

När en spelning är avklarad kan man spela om den i ”Chapters” där alla låtarna spelas i följd, som de klassiska Rock Band-spellistorna. Det finns vanliga ”Qucikplay” också.

The Beatles instrument, som trummorna och basen, följer med om du köper hela paketet. Med de nya instrumenten kan du rocka ut ännu mer till deras låtar som ”Come Together”, ”Here Comes the Sun”, ”Twist and Shout” och ”I Am the Walrus” med många mera. Totalt finns det 45 låtar.

Så är du beredd på att ge dig ut bland de skrikande fansen över hela världen?

Vad jag tycker om spelet
The Beatles: Rock Band är ett mycket charmigt och positivt spel. Harmonix har definitivt valt rätt band att göra ett spel för. Designen är underbar. Varje låt har dess speciella effekter som blommor, spektakulära färger och stämning. Aldrig förr har ett musikspel varit så här snyggt gjort med effekter. The Beatles medlemmar är också otroligt välgjorda. De förändras under varje spelning precis som de gjorde under deras karriär, vilket ger en mycket bekväm spelkänsla.
The Beatles: Rock Band är en stil för sig själv och inte något förhastat ihop-kastat som Rock Band: AC/DC…
Jag gillar också att spelet inte har blandat in några gästartister som The Beatles har inspirerats eller påverkats av som Guitar Hero: Aerosmith.

Det måste nog vara låtarna som värmer mest från det här spelet. Vare sig man gillar eller inte gillar The Beatles tror jag att alla får en varm känsla inombords. När man svävar med deras fantastiska låtar uppstår en mild känsla av ”lycka” på något vis. Att se studion de spelar i omvandlas till en äng fylld med glimrande blommor och starka färger är något som varken Harmonix eller Guitar Heros Activision och Neversoft aldrig har lagt in förut i något av deras spel. Det är så ett Rock Band-spel kan få vara: lite flummigt och avslappnande, istället för koncentrerande solon som är helt omöjliga att bemästra.
Och det är nog nu folk börjar fråga sig själva: Är inte svårighetsgraden en aning för enkel? Och svaret på det är ”ja”, men det finns en liten bit utmaning i spelet eftersom man måste spela om vissa låtar för att kunna få ett fullt spel avklarat. Kalibreringen av instrumenten är väldigt bra gjord, alltså, hur du träffar noterna.

Man blir också lite berörd av små detaljer som Harmonix har kastat in i spelet utan att man tänker på det. Overdriven, som gör att man får gånger åtta i poängen heter här istället ”Beatlemania”, vilket är ett uttryck för ett av The Beatles fan-uttryck när de blev populära i början av 60-talet. En annan sak är att medlemmarna ”småsnackar” lite med varandra medan låten laddar, vilket är ganska roligt att lyssna på. Och att Harmonix har fått tag på en bortklippt scen till en av deras upplåsbara filmsnuttar är oerhört bra gjort!

Något som kanske är lite synd är att The Beatles största single ”Love Me Do” inte finns med. Detsamma gäller ”Please Please Me” och ”Help!”. Kanske var det rättighetsbehoven som satte stopp för det.

Som helhet är det här ett spel som räcker ett bra tag, för både Beatles-fans som vanliga Rock Band-spelare. Vanliga Rock Band-spelare kanske kommer glömma bort spelet efter ett tag, men det här är helt klart ett värt köp.
Precis som många experters syn på The Beatles popularitet, så ligger det nog i att deras låtar är lätta att förstå sig på och är avslappnande. Precis som spelet.

Betyg till spelet
| Grafik: 9 |
Fantastiska effekter och en mycket bra presentation av bandet. Designen av medlemmarna är mycket bra gjord från år till år i deras karriär. Ett stark 9:a!

| Ljud: 8 |
Vare sig man gillar The Beatles låtar eller inte så kommer det här spelet att få en att svänga med i takten. 45 låtar känns bra, men det kunde ha varit några till kanske. Mycket bra dock.

| Spelkänsla: 8 |
De två delarna ovanför det här påverkar spelkänslan på ett mycket bra sätt i det här spelet. Vem som helst kan nog bli positivt överraskad.

| Hållbarhet: 8 |
En aning för enkelt kanske men det finns en del saker att ta hand om efter att Storyn är avklarad. Beatles-fans lär spela det här spelet om och om igen. Vanliga Rock Band-spelare kommer nog hålla sig kvar ett tag till spelet men sedan ge efter. Men det här är ett spel som man lätt kan plocka upp igen.

………………

The Beatles epok har påbörjats igen! Ett måste för The Beatles-fans likaväl som vanliga Rock Band-spelare.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8