Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRed Dead Redemption

Xbox 360
Red Dead Redemption
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 maj 2010
 • Utvecklare
  Rockstar San Diego
 • Antal ägare
  49
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 10

Speltest av Linus94

Inskickad av Linus94 den 08/07 -10 03:17

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet börjar med att du anländer via ett tåg i staden Armadillo. Han som du spelar som, John Marston, ska leta rätt på till början, två personer som heter Javier Escuela och Bill Williamson. Lite senare in i spelet får du veta att du ska leta rätt på en som heter Dutch van der Linde. Anledningen till detta är för att man tidigare varit i ett gäng med dessa personer där Dutch var ledare. Dom är helt enkelt gamla kompisar. Dom förodde däremot John och lämnade honom för att dö, samt att när dom fick reda på att han levde, hotade dom att döda hans familj om han ej gjorde som dom sa. Därför ska man jaga ner dessa personer och antingen döda eller fånga in dom. Man väljer själv.
Som man förväntat sig så händer det inte att man hittar dessa personerna direkt. Det är massa motgångar samt folk som ljuger för dig så du måste förflytta dig från stad till stad.

Som i alla spel, så är de första uppdragen relativt lätta samt att du lär dig kontrollerna. Du får bl.a. en guidad tur genom staden samt lära dig att rida häst, som kan vara svårt i början men man lär sig!

Spelet har tre olika världsdelar: New Austin (Texas) där Hennigan's Stead, Cholla Springs, Rio Bravo & Gaptooth Ridge ingår. Detta är även det första stället du börjar i. Andra delen heter Nuevo Paradiso (Mexico) som består av Punta Orgullo, Perdido & Diez Coronas. Sist då (och dessutom minst) är West Elizabeth, som består av Tall Trees och Great Plains.

Du kan endast låsa upp de andra två världsdelarna genom att klara story uppdrag. I alla de olika världsdelarna finns olika växter och djur. Om du flår djuren och plockar växterna i ett område som bara finns där kan du sälja det dyrare i andra delar.

Det finns även massa minispel. Kan räkna upp samt beskriva några:

Bounty Hunting: Gå till skallen som då och då visas på kartan och ta lappen på väggen. Genom att hålla B kan du se vem du ska fånga/döda och hur mycket då får för honom död eller levande.

Five Finger Fillet: Ett minispel där du satsar pengar och ska trycka knappkombinationer för att spetsa kniven mellan dina fingrar. Du har fem försök per omgång. Trycker du fel så spetsar du handen.

Blackjack, Poker: Kortspel, ungefär samma regler som i verkligheten.

Liar's Dice: Du och två andra sitter runt ett bord och slår ett par tärningar i en burk. Man ska gissa hur många utav en tärning det är totalt. Du börjar gissa. Tar du för mycket så kommer dom tro att du bluffar och om du t.ex. säger att det är 6st 4:or och det bara är 5 förlorar du en tärning. Spelet är slut när du väljer att dra eller när du förlorat alla tärningar.

Arm Wrestling: Armbrytning. Inget mer behövs beskrivas.

Treasure Hunting: Skattjakt! Rädda en skattletare för att få en kartdel. Kolla sedan på kartan och lista ut var skatten ligger. Vissa är enormt kluriga, framförallt eftersom att spelet är så stort.

Vad jag tycker om spelet
Detta är utan tvekan det bästa spelet jag spelat! Det finns så enormt mycket att göra och man tröttnar nästan aldrig. Har spelat 6 timmar i sträck 3 dagar på raken och har fortfarande inte tröttnat. Detta Western spelet passar alla som gillar free roam, action, klurigheter osv. Notera att vissa saker i spelet är grovt brutala, så känsliga varnas.

Betyg till spelet
Grafiken: Grafiken är sjukt bra och med HDMI så blir den ännu bättre. Hästarnas svansar har dom gjort varje hårtstrå på och när man går i gräset så flyttar det sig. Skjuter man på ett litet träd på ett ställe så bryts det där osv.

Spelkänsla: Absolut helt underbar! Man lever sig verkligen in i spelet. Det går helt enkelt inte att slita sig från det.

Ljud: Många ljudeffekter och bra kvalité på ljudet också. Inte direkt överdrivna häller.

Hållbarhet: Funkar helt prima trots att man spelat enormt mycket i långa pass.

I övrigt då så ger jag allt 10 för det är ett sjukt bra spel som jag inte sliter mig ifrån på senaste taget. Detta spelet förtjänar många utmärkelser och är värt var enda krona! Rekommenderar starkt detta spel!

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10