Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inNHL 09

Xbox 360
NHL 09
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  11 september 2008
 • Utvecklare
  Electronic Arts
 • Antal ägare
  54
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 9.1

Speltest av David

Inskickad av David den 17/07 -09 17:23

Handling / story / vad man gör i spelet
I NHL 09 kan du spela massa olika ligor som NHL, Elitserien, KHL(Ryska Ligan) och flera stycken till. Du kan spela Dynasty Mode då du är General Manager över en NHL klubb. Då sköter du tex spelövergångar, spelarna kontrakt, köper spelar utan kontrakt(Free agents). Självklart så kan du redigera dina kedjor och spela matcher med ditt lag.
En ny funktion i detta spel är "Be A Pro". Då kan du skapa en egen spelare och börja i en NHL klubb, men du börjar alltid i NHL klubbens farmalag. I "Be A Pro" spelar du bara som din egen spelare. Du spelar när du blir inbytt och sen sitter du på bänken. Sen finns de 2 varianter till, du spelar som en annan spelare när du sitter på bänken, eller så kan du göra så att man spelar hela matchen. Sen sätter tränaren press på dig och olika krav som du ska uppnå. Du kan gå upp i ditt NHL lag, men du kan även åka ner igen till ditt farmalag. De gäller verkligen att prestera bra.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är de bästa NHL-spelet som någonsin gjort, de är roligt med alla dessa finter som man kan göra. Sen de olika skotten som man kan göra. T.ex. dragskott, slagskott. Jag kan spela hur många helst känns de som. De som är bra med spelet är att man måste kämpa för att göra mål. Jag upplevde att i de andra spelen kunde man göra mål hur lätt som helst men här spelar de ingen roll vilken svårighetsgrad du har, du måste ändå kämpa för att göra målen.

Betyg till spelet
Grafiken är riktigt bra, de ser bra ut när spelarna åker på isen och de bästa av allt så ser målvakternas rörelser och räddningar verkligt ut. Finns dock 2 saker de kunde gjort bättre, spelarnas ansikten, ser inte alls bra ut och publiken. Men annars så finns de inget att klaga på.

Spelkänslan är riktigt bra, jag lever mig in i spelet och jag kan spela i flera timmar. I "Be A Pro" känner man sig som ett riktigt proffs. Man får press på sig från tränaren och de gör att man känner sig som ett riktig ishockeyspelare.

Ljudet är de absolut bästa enligt mig, kommentatorerna är bra och de bra enligt mig att man har bestämt sig att ha några som pratar engelska. Tyckte aldrig de blev bra med svenska kommentatorer. Musiken i spelet är helt underbar, flera bra låtar som gör att man kan spela spelet ännu mer.

Hållbarheten är bra, men spelet kan bli rätt så jobbigt efter ett tag om de går dåligt. Men när du har framgång och de går bra så kan man spela i timmar. Helt klart ett spel som är värt pengarna.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10