Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Mass Effect

Xbox 360
Mass Effect
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    23 november 2007
  • Utvecklare
    BioWare
  • Antal ägare
    52
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.8 9.3

Speltest av Dominator

Inskickad av Dominator den 23/03 -08 19:26

Handling / story / vad man gör i spelet
Man spelar som Commander Shepard. Det börjar med att man åker till planeten Eden Prime och där visar det sig vara att det är "Geth" som har attackerat planeten. Dem är där för att man har hittat någon sorts "Beacon". Den onda turian Saren, som är med i såkallade "Spectre", har gått över Geth och försöker återuppliva "The Reapers".

Vad jag tycker om spelet
Spelet är ett riktigt bra RPG spel.
Det är action och RPG i ett enda stämnings fullt spel. Det är filmiska dialoger som skapar känslor. Man bestämmer själv vad man ska säga (det kan vara upp till 6 stycken olika dialoger). Vissa alternativ i dialogerna är mer mer elaka kommentarer, andra neutrala och andra bra, medlidande.
Man kan bestämma om man vill vara ond eller god beroende på vilka dialog alternativ man tar.
Striderna i spelet är ganska irriterande. AI i spelet är korkade. Man har två stycken grupp polare med sig och ibland är dem dumma nog att inte fatta att dem inte kan skjuta genom väggar.
Motståndarna har hemska taktiker. Dem springer rakt in i en istället för att stå kvar på ett ställe och skjuta.

Men det är ett härligt RPG.

Betyg till spelet
Grafiken är varken superbra eller dålig. Texturerna laddar ganska långsamt och det tar en stund innan den "riktiga" bilden kommer upp på skärmen. Spelet kräver att man har 60Hz på skärmen men det är inte tillräckligt snyggt för att det ska kräva 60Hz.

Spelkänslan är helt okej. Det känns lite äckligt att vrida runt på kameran och så men den är inte dålig. Striderna är urusla och man får spara stup i kvarten. Om man misstänker att det kommer vara en strid är det bäst att spara först vilket är ganska jobbigt.

Ljuden i dialogerna är jätte bra! Det finns inget annat att säga om rösterna helt enkelt.

Hållbarheten är jättebra också. När man har klarat spelet kan man alltid börja om och köra igen kanske som en ond person (eller hur man nu vill ha det). Det finns så många alternativ när man ska göra en karaktär vilket också är ganska kul. Man kan göra sig själv (ansiktet) när man gör en karaktär! Spelet kan jag bara spela om och om igen!

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 8