Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inLeft 4 Dead

Xbox 360
Left 4 Dead
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  21 november 2008
 • Utvecklare
  Certain Affinity
 • Antal ägare
  52
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.3 10

Speltest av SBTK

Inskickad av SBTK den 26/02 -10 23:53

Handling / story / vad man gör i spelet
Fyra överlevare efter zombie-attacken två veckor tidigare försöker klara sig igenom fyra städer för att till slut komma undan helvetet på jorden. Du kan välja att spela som Bill, Zoey, Francis eller Louis. I spelet finns det sex olika zombies.

Witch - Häxan, väldigt farlig men har inte så mycket liv. Däremot fäller hon en spelare på ett slag. Du känner igen henne på sitt gråtande för att lura eran grupp att det är en inlåst överlevare.
Tank - Stor gorillaliknande zombie som slår iväg allt i dess väg. Har nästan 10,000 liv och det krävs oftast alla fyras hjälp att döda denne muterade varelse.
Smoker - En lång, hostande zombie som dödar sitt byte genom att spotta ut sin långa tunga runt halsen på spelaren.
Hunter - En snabb zombie som slänger sig mot sitt byte och sliter upp överkroppen med sina vassa fingrar. Dör lätt men svår att träffa.
Boomer - En tjock, vrålande zombie som spyr på motståndaren och gör denne nästan blind och lockar till sig alla andra zombies. De dör oftast av ett skott men om du inte träffar den innan den spyr så kan det vara det sista du gör. Dess slag är inte heller att underskatta.
Vanlig infected (inget speciellt med dem) - Dör av ett eller två skott, ganska långsamma och skadar bara 1 liv i taget.

Varje bana består av fyra till fem delar och för att klara en del måste du nå skyddsrummet, kallat Safe House. Du känner igen dem för att de har röda pansardörrar och när alla överlevande kommit in genom dörren kan du stänga den för att ta den andra vägen ut. På slutet av varje bana så kallar man på ett fordon (helikopter, båt, bil och flygplan) för att sedan komma till nästa bana. Du kan spela alla banor med en gång så det är inget spel man "varvar", men det är roligt att samla på sig Achievements, speciellt ett när man sammanlagt ska ha dödat 53,595 zombies. Det tar ett tag men det är roligt.

Vad jag tycker om spelet
Detta är definitivt ett av de bästa First Person Shooter-spel jag någonsin stött på under mina gamer-dagar. Det skiljer sig stort från andra zombiespel då man kan välja mellan fyra olika spelare. Variationen av vapen är inte många (sniper, M16, UZI, Shotgun och Auto-Shutgun) men det räcker faktiskt. Alla vapen används minst en gång. De helt nya zombie-arterna som står skrivet i spalten ovan är något nytt också. Aldrig tidigare har det funnits en smoker eller en boomer, inte heller en witch på t.ex Resident Evil-spelen. Nu jämför jag inte spelen för enligt mig är deras story otroligt annorlunda. Men gillar du att skjuta zombies och, så att säga, bada i blod, så är detta ett spel för dig. Som sagt, ett utav de bästa spelen på marknaden.

+ Variationen på zombies
+ Hållbarheten (står nedan)
+ Kontrollerna (väldigt enkla)

- Absolut ingenting.

Betyg till spelet
• Grafik
Grafiken får självklart en 10:a då blodet och alla vapen är väldigt realistiska. De har fått till bra ljud på alla vapen och blodet stänker på väggarna när du får ett bra headshot. När ditt liv blir lågt (under 20/100) så hör du hjärtslag och din gubbe haltar fram.

• Spelkänsla
Första gången jag nånsin spelade det var hos min kompis och det blev redan efter första delen på första banan mitt favoritspel. Jag lärde mig snabbt kontrollerna och det tog inte lång tid innan jag kunde ta mig an en witch helt själv eller ducka en smokers långa tunga. Kontrollerna är väldigt enkla dessutom.

• Ljud
Som jag skrev innan, alla vapens ljud är väldigt noggranna och exakta. Man känner också igen de olika zombiesarnas ljud (skrik, hosta och vrål). Du hör när det kommer en hord av zombies (hetsig musik spelas) och när en tank har fått syn på er hörs musik liknande hårdrock. Ibland hör de andra överlevarna du inte spelar som vilket monster som är i närheten och skriker oftast namnet. När häxan är nära säger dina kompisar till dig att stänga av lampan, och Francis säger att han ska ge häxan något att gråta över.

• Hållbarhet
Som du har förstått så är inte detta ett spel du tröttnat på i första hand. Jag har haft spelet i flera månader och spelar det ändå några gånger i veckan, det är svårt att tröttna på. Dessutom är achievementsen roliga att skaffa och det finns väldigt många att skaffa.

------------
Noteringar:
Istället för Left For Dead har de lagt till en 4 för det uttalas likadant på engelska. Du har säkert lagt märke till att man är 4 överlevande, att det finns 4 banor och att handen på omslaget bara har 4 fingrar.

Det finns en uppföljare med mer sorters zombies och mer vapen. Där är det även 4 överlevare och 4 banor.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10