Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Halo 3: ODST

Xbox 360
Halo 3: ODST
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    22 september 2009
  • Utvecklare
    Bungie Software
  • Antal ägare
    105
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 10

Speltest av Kael

Inskickad av Kael den 26/09 -09 20:32

Handling / story/vad man gör i spelet
Året är 2552. Två veckor innan Halo 3 har The Covenant (utomjordingarna), fått reda på Jordens position, och attackerar med en stor armada. De börjar med att attackera storstaden New Mombasa i Sydafrika. Men hoppet är långt ifrån slut för människorna. Superkrigaren MasterChief må vara långt borta i rymden och fightas på en jättering, men det finns fortfarande kvar ODST Soldater (Orbital Drop Shock Troopers). De bästa av de bästa inom marinkåren, åker ner varhelst, eftersom att det är krig i stora landningspods.

Du spelar som The Rookie, en ODST soldat som ska hoppa på ett jätteskepp, men saker går inte riktigt som de ska. Istället landar du mitt i New Mombasa, splittrad från resten av ditt gäng, som innehåller ytterligare 5 profesionella ODST's. Romeo, Buck, Dutch, Dare och Mickey.

När du går runt i den ödelagda staden New Mombasa hittar du lettrådar, som leder till olika återblickar om de andra i ditt gäng, men lyckligtvis har du VISR. Den gör så du ser fienderna i rött, vänner i grönt och vapen i blått. Det hjälper verkligen i det mörka New Mombasa.

Men man kan också köra det nya spelet FireFight. Där står du ensam, eller med fyra andra över Xbox Live, när det kommer vågor av Covenanter som attackerar dig. Det är äkta Halo.

Och man fightas bara för att överleva. I föregående spel har man räddat universum. Här räddar man bara sitt eget, och sina kompisars skinn.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att detta är ett grymt spel. Det kompletterar uppdragen Halo 3 saknar, och att gå runt i New Mombasa mitt i natten är verkligen spännande. Man vet inte vad man kan hitta, och ibland hoppar en brute fram från ett bakhörn och skrämmer dig rejält. Miljön är helt genialisk. På de föregående spelen har 343 Guilty Spark varit den mörkaste banan, men när man går på gatorna i New Mombasa är grafiken slående. Storyn är också lysande, och att de förbättrade pistolen och SMG'n är genialiskt. Det enda som saknas kan möjligtvis vara multiplayerläget, där man kör motvarandra, men man fick ju en extra disk med alla Halo 3 Map Packs om man vill köra över Xbox Live.

Den nya musiken är också grym. Bästa musiken till ett Halo spel, utom möjligtvis "Blow me Away" i Halo 2.

Betyg till spelet
Grafiken får 10, för att alla soldater ser så grymt coola ut. Miljön är också riktigt grym i New Mombasa.

Spelkänslan får också 10. Inget går upp emot att gå runt i New Mombasa på svåraste svårighetsgraden och leta efter ledtrådar. Det är också sjukt skönt att överleva 60 vågor på FireFight, och vara sista levande människan mot hundratals attackerande Covenanter.

Ljudet får även 10, för att det är så många olika låtar och varje gång man är Rookie efter en FlashBack blir man helt sorgsen. Musiken träffar mitt i prick.
Hållbarheten får självklart 10. FireFight kan man spela 100 gånger om utan att tröttna. Campaign kanske man kan tröttna på när man har klarat det några gånger, men eftersom man kan hitta Audio Logs när man går runt som Rookie i New Mombasa tröttnar man inte på det heller så snabbt.

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10