Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGuitar Hero II

Xbox 360
Guitar Hero II
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  6 april 2007
 • Utvecklare
  RedOctane, Harmonix Music
 • Antal ägare
  71
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.7 8.5

Speltest av Sharingan

Inskickad av Sharingan den 13/01 -08 10:29

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelet går i huvudsak ut på att klara av alla dom 48 låtarna på alla svårighetsgrader (Easy, Medium, Hard och Expert). När man spelar på Easy, använder man den gröna, den röda och den gula knappen. Sedan på Medium, är det samma knappar, men nu med den blåa knappen med. På Hard blir det med oranga knappen med. Och eftersom det bara finns fem knappar, så lägger dom till så att man spelar ALLA noter på Expert.
Varje gång man klarar en låt, får man ett betyg på hur bra man var. Man kan få tre, fyra eller fem stjärnor, och antalet stjärnor du får på låten, påverkar hur mycket pengar du får att spendera i affären senare.

I affären kan du låsa upp bonus karaktärer, som bland annat "Grim Ripper" (Döden.), nya gitarrer, alternativa "dräkter" till karaktärerna, och den bästa sektionen är nog den där alla bonus låtar finns.

Spelet ha även ett Multiplayer-läge, då man kan välja att spela mot varann (Face-off/Pro Face-off.), eller tillsammans. (Cooperative.) Face-off-läget är ganska självklart. Man spelar mot varann, den som får bäst poäng, vinner. På Cooperative-läget, spelar man tillsammans, den ena på lead, och den andra på bas eller komp.

Innehåller ett träningsläge där man kan träna på olika sektioner på den låt man vill. Finns också en del där man kan lära sig spela spelet. (Dom förklarar hur du ska göra för att spela.)

X-Box Live Scoreboards, där du kan kolla vilka som har fått bäst poäng på alla låtar, runt om i världen.

Quick Play är läget där du kan spela din favoritlåt, utan att behöva gå in på en profil.

Självklart finns det också Options (Inställningar.), där man kan (Om man är vänsterhänt.) trycka på "Lefty-flip", som gör att knapparna blir anpassade till en vänsterhänt person.

Vad jag tycker om spelet
Av dom spelen jag har just nu till XB360, är detta det bästa. Det är det enda spel jag tillbringat tid till på senaste tiden. Har nästan fått 1000Gamscore på det, och är nog ett av dom två spel jag har som jag försökt få 1000G på. Är nog det bästa spel jag har spelat på länge. Kan knappt vänta på Guitar Hero III, eller Rock Band. Båda ska in i min spel samling samma dag som dom släpps i Sverige.

Betyg till spelet
Grafik är riktigt, riktigt utmärkt. Ökar spelkänslan nåt enormt.
När man står där och håller i sin "gitarr", nyss börjat spela på Easy, känns man inte något. Men sen när man väl börja spela på Hard och Expert, och vågar hoppa runt, får man en känsla som att stå på scenen, precis som en riktigt rockstjärna.
Ljudet är knivskarpt, och blir nog inte bättre än såhär.
Spelets hållbarhet är mycket bra, men om man väljer att spela varje dag, hela tiden, kan man börja känns att spelet är tråkigt, eftersom det inte händer något nytt, samma sak hela tiden. Men att spela nån gång då och då, var och varannan dag, får spelet att kännas nytt, varje gång.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8