Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGuitar Hero: Greatest Hits

Xbox 360
Guitar Hero: Greatest Hits
 • Genre
  Simulator
 • Releasedatum
  26 juni 2009
 • Utvecklare
  Beenox
 • Antal ägare
  12
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 7.3

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 24/07 -09 21:45

Handling / story / vad man gör i spelet
Nu kommer hela 48 mästerlåtar ifrån 5 olika Guitar Hero-spel – Guitar Hero, Guitar Hero 2, Guitar Hero 3: Legends of Rock, Guitar Hero Encore: Rocks the 80’s och Guitar Hero Aerosmith – på en enda skiva. Här hittar vi låtar som Beast and The Harlot, Cult of Personality, Bark at the Moon och många fler.

Spelet stödjer sig av alla de fyra instrumenten igen. Och designen är den samma som Guitar Hero World Tour och Guitar Hero Metallica. Beginner och Expert+ följer även med i detta spelet också, likaväl som alla karaktärer. Även här är det möjligt att skapa sina egna låtar och rockartister.

Till skillnaden från dem andra Guitar Hero-spelen finns här en mer ”belagd” story. The God of Rock, utmanar Guitar Hero-seriens olika hjältar i rockdueller. Det dröjer inte länge förens dem kommer på att det är Lou som har klätt ut sig till God of Rock och faktiskt fångat den riktige. Om våra hjältar fortfarande ska rocka måste dem ta sig an detta ”uppdrag”. Om man nu tyckte att det här var en mer belagd story eller inte får man bestämma själv. Men precis som i Guitar Hero Metallica måste du samla stjärnor för att låsa fortsätta i listan med låtar.

Vad jag tycker om spelet
Activision och Neversoft har länge nu mjölkat på den här serien. Men tro det eller ej, men denna gången står faktiskt Beenox bakom det hela, förutom instrumenten då. Men det finns inga nya till detta spelet.

Att ett sådant här spel skulle komma med allra dem bästa låtarna på en skiva, vår bara en fråga om tid. Det känns som om dem nu har slösat upp alla låtar som finns att ta med. Därför är det mest troligt att det här kom. Men faktiskt är det precis vad fansen vill ha. Vem vill inte köpa dem allra bästa låtarna från GH-serien där allt är på ett? Ifrån 5 olika Guitar Hero-spel har vi 48 låtar. Och alla är förstås riktigt bra och grymma klassiker.

Brister som Guitar Hero-serien fortfarande lider på är även inslängda här. Animationerna och designen är fruktansvärt fula och enformiga. Titta bara på sångaren. Ser det ut som han sjunger och lever sig in i låtarna? Nej… Och inte nog med det så stylas alla karaktärer om jämt och ständigt i varje spel, och det blir inte direkt bättre kan jag säga. Menyerna är som vanligt slarvigt gjorda och allt i stort sett kunde ha lagts ner mer tid på. Här finns heller inga downloadable content, utan helt vanliga onlinematcher som ”band mot band” eller ”en mot en”.

Det bästa med spelet är såklart låtarna. Det finns inget annat att säga. För dig som inte vill köpa de gamla spelen kan ju ta och investera i detta istället. Allt det bästa finns samlat här. Den mest omtalande låten, ”Through the Fire and the Flames” är med här. Men konstigt nog är den, som så många andra låtar, lättare än innan. Neversoft fick ju oerhört stor kritik i Guitar Hero 3: Legends of Rock för att ha gjort låtarna omöjliga. Här är det nästan tvärtom. Du kan femstjärna dem flesta väldigt enkelt och passera igenom väldigt många utan svårigheter. Antingen så är svårighetsgraden minskad, eller så har folk blivit så bra eftersom spelen har blivit världsberömda.

Men Guitar Hero-spelen saknar något nytt nuförtiden. Något slags helt nytt läge som blev en lika stor succé som Co-op Career i Guitar Hero 3. Om serien fortsätter att mjölkas så här kommer den att vara bortglömd inom några månader eller år… Tänk om i lite nya banor för en gångs skull!

Betyg till spelet
| Grafik: 6 |
Samma design som i World Tour och Metallica. I Metallica lyckades dem fånga bandets rörelser och det som gjorde dem så speciella. Här känns det lika dumt och fult som i World Tours utgivning. Godkänt blir det i alla fall.

| Spelkänsla: 7 |
Samma sak inom serien. Känns en aning uttjatat men ändå kul att få ta sig an alla mästervärk inom rockbranschen. Men snart behövs något nytt.

| Ljud: 9 |
Alla mästerlåtar samlade i ett spel. Här finner vi alla rocklåtar som alla vill åt och spela. ”Through the Fire and the Flames” gör comeback för alla dem som älskar den, och även många andra bra låtar!

| Hållbarhet: 7 |
Du har en karriär och massvis med bra låtar att rocka igenom, både ensam och som ett band.

För dig som älskar Guitar Hero-serien eller vill ha ett spel med många bra låtar.

Totalbetyg: 7.3 Ljud: 9 Grafik: 6 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 7