Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inFIFA 07

Xbox 360
FIFA 07
 • Genre
  Sport
 • Releasedatum
  27 oktober 2006
 • Utvecklare
  EA Sports
 • Antal ägare
  51
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.9 9.2

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 02/07 -07 15:30

Handling / story / vad man gör i spelet
Fifa 07 till Xbox 360. Full recension.
Detta är ett fotboll spel, som inkluderar ett karriärläge, där du får spela rollen som manager för valfritt lag med, italienska, franska, spanska, engelska, mexikanska, och tyska ligan att välja bland. Också ett utmanings läge med ett mångtal utmaningar att uföra som du kan få ett x antal poäng för, vilket jag kommer berätta om lite senare. Du kan spela med dina kompisar sittandes bredvid dom upp till 4 pers, i ett s.k Lounge läge, där du tävlar mot dina polare om vem som är bäst med hjälp av poäng o.s.v. Också ett Xbox live läge. Eller så kan du bara plocka upp kontrollen, sätta dig vid TV:n och köra igång direkt med valfritt lag!

Vad jag tycker om spelet

KARRIÄR LÄGET:
Karriärläget har inga större förluster. Man nästan skräddar syr sitt lag, hur dom ska anfalla, vem dom ska markera, vilka som ska sitta på bänken eller som reserver, vem som tar den högra hörnan, eller frisparken på mål. I eller innnan match. Det börjar med att man bestämmer namn åt sin manager, sen väljer lag, sedan en sponsor som förser en med mer eller mindre pengar. Sen är man igång! Det kommer transfer perioder med några månaders mellanrum (ca 5-10 matcher per månad) då du kan köpa in andra spelare från andra klubbar. Hur det går beror på hur din budget är, hur bra din s.k manager prestige är (hur mycket du vinner) och hur skicklig din förhandlare är, vilket du kan förbättra med ett tiotal tusenlappar. Du deltar i cuper liknande Champions League med laget, och så kan du bli liga mästare.

UTMANINGS LÄGET:
Utmaningsläget är gigantiskt, om du har nåt liv. Om du inte har nåt liv och sitter och spelar 23/6 då är det rätt mycket. Många utmaningar, som du väljer i kategorier i form av ligor. En kategori kanske inehåller uppdrag med endast spanska lag med ungefär 10 utmaningar, som har ungefär 2-3 mål per match. (1 utmaning - 1 match).
Detta år har EA Sports verkligen gjort framsteg i next gen, men de har missat väldigt mycket också. Detta års version har med en stor besvikelse bara sex ligor + internationellt, medan föregångarna hade cirka 15.
Visst nöjer man sig med dessa toppligor, men lite fler spelare och extra ligor är alltid roligt, och några saknar man, som brasilianska och holländska ligan.
Också trickspaken. I next gen(!) versionen kan man inte ens göra en enkel stepover. Inte heller Ronaldinho-skruva bollarna i nätet på frisparkar. De två största missarna i Fifa 07. En liten grej att tillägga är också att man inte kan spela in repris på ett oförglömligt mål. Skulle vara ett plus. Nåt att nämna är också att Fifa 07 på vanligt xbox och på 360 är som två helt olika spel när det gäller allt. Inte bara grafiken.

Betyg till spelet
Fifa 07 på Xbox 360 tycker jag personligen är det hittills bästa fotbollspelet man kan spela idag. Grafiken ses allra bäst på 30+ tum tunnbildsskärm med HD-kabel, och den är enormt bra! Dom flesta spelarna ser riktigt bra ut, med en gnutta för mycket glänsande svett. Skapade spelare ser väldigt realistiska ut, till skillnad från 06 och 07 på Xbox, då dom såg ut som grisar från mars, med få ändringar i ansiktet för att göra spelaren lite unik. Om man zoomar in på reprisläget syns grässtråna, och ibland Nike märket på en spelares sko. Klacken, och publiken är strålande, bara att jag skulle vilja höra lite oftare på hemma plan att dom ropar nån mäktig visa istället för bara "Milan, klapp, klapp, klapp. Milan, klapp, klapp, klapp". Dom svenska kommentatorerna, Glenn Hysén och Henrik Strömblad var häftiga till en början, men irriterande ner i benen när man har suttit i tre veckor och lyssnat till samma töntiga, oproffisionella kommentarer som "vilket träben, han kan inte träffa en lada inifrån!", "Fullt fokus på Mikeal Ballack" eller "Han behöver inte ta i så mycket, han borde placera bollen bredvid målvakten" som Glenn säger nästan varje gång man missar bollen, vare sig det är 30 eller 1 meter ifrån mållinjen man skjuter.
Spelkänslan är väldigt skön, och jag tycker att man verkligen kan komma in i en match. Ju fler mål, och ju mer jämnare, destu roligare. Man känner verkligen att när man byter till mittfältaren Vieira på plan, att man kan tackla ner vilken anfallare som helst, eller att när man byter till teknikern Ronaldinho att man kan göra vad som helst med bollen. Sånt gillar jag.

Kan knappt vänta tills det efterlängtade Fifa 08 släpps i höst, då kommer jag spela sönder det, hoppas att ni också kommer det. Tack för mig.

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 7 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8