Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Dead or Alive 4

Xbox 360
Dead or Alive 4
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    24 januari 2006
  • Utvecklare
    Tecmo, Team Ninja
  • Antal ägare
    86
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.7

Speltest av Thunen

Inskickad av Thunen den 08/02 -06 19:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Då var det dags för en ny Figthing fest. Temco har försenat spelet mer och mer men till slut kom det och jag har spelat i genom det.

För er som inte har spelat Dead or Alive 4, så är det ett figthing spel. Du väljer en karaktär och en motståndare och sen blir det fullt fart och det slutar med att din motståndare gör en otrolig combo som tar hela dina liv och du blir rasande och vill helst av all ta ut skivan och bryta sönder den. Nej men så illa är det inte utan spelet är faktist bra enligt mej. Ni som har spelet DoA 3 och DoA Ultimate kommer inte märka mycket skillnad på själva spel upplägget. Det finns ca 20 karatärer. All har sina egna atacker och combos. ( Ca 100 attacker per Karaktär)
Det finns förstås upplåsabara karaktärer som man låser upp genom att klara story mode med ett antal karatärer.
Det nya med spelet är Online läget som Team Ninja har fått till bra. Du går in i en lobby som är ett liten rum som du kan träffa andra spelare i och Utmana dom i match som visas upp på storbild skrämen i lobbyn.
Rätt kul läge alltså. Annars finns dom gamla vanliga utamningarna kvar som :

Story Mode.

Här väljer du en karaktär och spelar igenom ett antal matcher. Du kommer även här att få reda på mycket omkaraktärens bakrund ochstoryn slutar som vanligt med en cool Ending Movie. Inga större förendringar här men det är ändå kul att spela.

Time Attack.

Det här spelläget går ut på som det låter att Besegra fiender på tid. Du figthas i 8 matcher och ska försöka klara det på så bra tid som möjligt.

Survivor.

I Det här läget så ska man överlev som ni kanske förstår och spelet stäräcker sej upp mot 100 matcher skulle jag tro. (har inte lyckats komma så långt ännu.) Du belönas med Gamerscore när du når ett viss antal segrar. MEN!
Set mest frustrerande som finns är faktist när man når Match nr 97 och man är rättså less på spelet och tänker att snart är det över och man tappar koncetrationen och fienden lyckas med en super combo och så tar det slut.
97 matcher i onödan och ett helsikes dåligt humör har man efter den spelstunden. Enligt mej borde det finns nån slags Checkpoint.

Versus.

Här kan du gå singel eller Tag matcher mot eller med dina kompisar offline. Ett kul sett att bevisa at man är bättre än polarna ;)

Sparring.

Ja det hörs på namnet. Man sparrar mot en computer för att träna sina kunskaper och lära sej nya grepp. Det går även att köra en så kallad Exercise för att träna igenom si karaktär alla förmågor.

Istort sett så är det här allt som går att göra på DoA 4 + Online läget och som ni gamla DoA spelare ser så är det inte sådan stor skillnad.

Sen kommer vi till den vikigaste punkten i ett Figthing spel och det är spelkontrollen. Som faktist har förbättras.
I föregångar na har man kunna vinna mather genom att enbart kontra. Men till dom mäktiga kontratranas stora förskräckelse har systemet bytts ut och gör det nu betydligt svårare att kontra motstådarnas attacker.
Förutom det så ser allt ut nästan ut som vanligt och
det går även att ampassa kontrollen efter behov.

Obalanserade karaktärer.

Många har undrat om karatärerna kommer vara lika obalnacerade som i dom förra spelan och jag måste tyvärr säga att så är det. MEN! Dom så kallade ''feg karatärerna''
kan bli slagna av en mindre bra karatär om spelare kan behärska dom. Ovana spelare brukar oftast bara trycka på en massa knappar och hoppas på det bästa och det funkar tyvärr om den ovana knapptryckaren har valt en bra karaktär. Då har du inte en chans om du är en medelklaas spelare som bara har lärt sej några enstaka combos och kontringar med sin lite sämre karatär.
Men det är inget större problem och med lite träning så inser du attm man kan slå dom utan att själv välja feg karaktärerna.

Vad jag tycker om spelet
Jag har blandade känslor för det här spelet måste jag säga.
I helhet så är det ett bra spel men iband har jag bara lust att har sönder det. Det bror på dom här lite .. ja halv dåliga punkterna jag nämde här ovan. Obalanserade Karakärer,
Frusterande combos från Aggresiva motstådare och att om man tappar koncetration i ett ögonblick på 97:e match i Survivor så kan det sluta med att man har suttit och spel dessa 97 matcher i onödan. Det här gör mej ganska less.
Men det finns förstår bra punkter också. Coola karaktärer
bra stridssystem , Många olika miljöer, bra bakrunds storys och en himla massa lätt klädda tjejer ;).
Ett bra men, ibland frustrerande spel.

Betyg till spelet
Betyg.

Grafiken: Grafiken är bra men jag hade förväntat mej bättre.
Xbox skulle ha kunnat klarat av den skulle jag tro om de inte varit för dom riktigt snygga Ending Movies som dyker upp när man klarat Story Mode med en karaktär. Grafiken får en 8.

Spelkänslan: Den kunde faktist ha vart bättre. Vi kommer till dom satans punkerna ovan som trappar ner på känslan och att det är betydligt svårare att göar dom coola greppen och combosarna som man ser på trailers. Spelkänslan få 7.

Ljudet: Ljudet kan vara allt från härliga melodier till Skränig punk musik. Röst skådespelet är inget märkvärdigt och jag måste säga att ljudet inte imponerar direkt. En svag 7.

Hållbarheten: Den är bra, Riktigt bra faktist. Har du bra spelglada kompisar som gillar att förlora så kommer du inte trötta på att sparkas och slåss. Det som drar ner på betygen är att det finns för några singel lägen. Att sitta och köra singel player kan bli väldigt tröttsamt efter tag och storyn tycker jag kunde ha vart lite längre. En stark 8!

Sammanfattning: En slagsmåls fest som inte nån Xbox ägare borde ha ospelat, samt en massa lättklädda tjejer och en himla bra frusternigs faktor när man spelar singel.

+= Grymma karaktärer, bra spelkontroll, Coola banor och
ett bra online läge.

-= Korta storys, Inga svårhetsgrader på datorstyrda motståndare, för några singel player lägen och risk för sönderslagna handkontroller :P.

-.TOTALT.-
8:a

M.v.H Thunen.

Totalbetyg: 7.5 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7