Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

Condemned

Xbox 360
Condemned
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  25 november 2005
 • Utvecklare
  Monolith Productions
 • Antal ägare
  31
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.3 8.8

Speltest av dreamteam

Inskickad av dreamteam den 16/01 -07 00:11

Handling / story / vad man gör i spelet
Du är mordutredaren Ethan Thomas och du är på väg till en brotts plats där en ung flicka har blivit mördad. Det visar sig att mördaren finns kvar i huset och han kommer att skjuta dina kollegor och ge dig skulden för det. Du kommer att jaga honom genom hela staden och till din hjälp har du en kriminal tekniker vid namn Rosa och en man vid namn Malcolm som verkar veta betydligt mycket mer än han borde. Du kommer att stöta på samhällets utstötta som blivit smittde av ett fågelvirus och är allt annat än smarta men däremot så har dom blivit mycket starkare och i vissa fall även smidigare och snabbare. Du kommer att behöva dina snabba reflexer och elpistolen för att snabbt kunna oskaldiggöra fienden. När du sedan hittar mördaren så är han redan död, han har tagit sitt egna liv och det visar sig att han har blivit utsatt för tortyr. Han har blivit mördad på samma sätt som han brukade döda sina egna offer. Det visar sig att det inte var den misstänkta mördaren som var den verkliga boven. En serie mördare som dödar andra serie mördare på samma sätt som de dödade sina offer är i precis samma hus som Thomas och då börjar en vild jakt men när det är tid att sätta in nåda stöten så får man en spade i bakhuvet av Malcolm. Serie mördaren visar sig vara Malcolms brorson och han påstår att han en gång var en fin pojke men att han inte är i sitt rätta psykiska tillstånd. När du sedan kan stå på benen så kommer du att bli av med ett finger och du måste slå dig ut ur ett brinnade hus. För att hoppa in i bilen där denna mystiska Malcolm redan sitter och väntar på dig. Han har sin brorson i bageutrymet och nu så ställs du inför ett svårt val. Ska du hämnas på fansakpet och skjuta honom och själv bli sjuten av Malcolm eller ska du låta han leva? Hur allt slutar betsämer du!

Vad jag tycker om spelet
Spelet är riktigt läskigt och välgjort. Du saknar ett vapen och har en känsla av att du när som helst kommer att få ett järnrör i ryggen. Då är det bara att springa fram till vägen och dra tag i en gasledning och gå på dom asen och slå dom halft medvetslösa och sedan ta tag i deras huvud och knäa sönder ansiktet på dom. Allt detta gör att spelet blir en tillgång i alla spelsamligar. Tänkt dig själv att du går ner för en trappa och så står det ett skåp vi väggen och du öppnar för att se om det finns något du kan ha andvändnig för som till ex. liv eller diverse vapen (det finns allt från pistoler till skåpslukor och köttyxor till armeringsgjärn) men då hoppar det istället fram en virus smittad finnig tonåring och resultatet av det blir att du du slår vilt omkring dig och går på toa efter att ha lämnat en brun rand där du satt! Helt otroligt obehagligt kan det vara. Vill se mer såna här spel från utveklarna Monolith Productions.

Betyg till spelet
Grafiken är väldigt detaljerad och riktigt obehaglig vid vissa tillfällen. Men jag har inte HDTV så jag har inte kunnat testa den fullt ut.
Spelkänslan är grymt bra, inte det bästa jag sett men det är absolut inget fel på den. Du får ett slag i bakhuvedet och för ett ögonblick blir att svart och du vinglar lite. Du vände dig om för att slå till men då missar du efter en lyckad block av aset som slog till dig. du samlar dig lite och tar fram elpistolen för att bedöva killen för att sedan slå han otaliga gånger mer en stol eller en spikig bräda.
Ljudet kan i vissa fall leda till obetänkta toalettbesök. Mer än så behöver man nog inte säga!
Efter att ha hämnat på serie mördern så har man ingen större lust att spela längre!

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 9