Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Bully: Scholarship Edition

Xbox 360
Bully: Scholarship Edition
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    7 mars 2008
  • Utvecklare
    Rockstar Vancouver, Mad Doc Software
  • Antal ägare
    19
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.7 8.3

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 15/07 -10 20:44

Handling / story / vad man gör i spelet
Du är Jimmy Hopkins: en kille som ska börja på en ny skola vid namn Bullworth Academy.

Jimmy har haft en svår uppväxt pga hans morsa som inte har brytt sig särskilt mycket om honom och nu så har hon också träffat en ny kille som självklart inte får något trevligt välkomnande. Jimmy har blivit relegerad från sina förra skolor och nu så har hans morsa bestämt sig för att sätta honom just på Bullworth Academy för att skaka lite vett ur honom.

Vad Jimmy inte vet är att skolan är full av mobbare som gör allt för att förstöra för nördarna på skolan och framförallt så går dom på dom som verkligen inte behöver stryk medans det är vissa som gör det. Jimmy träffar inom kort en kille vid namn Gary som vill att han och Jimmy ska bli vänner och ta över skolan tillsammans. Men Jimmy förstår snart att Gary också är en mobbare. Jimmys liv på skolan börjar som vanligt som det gör på vilken skola som helst. Man går på olika lektioner så som matte, musik, engelska, kemi med mera och självklart så får DU styra Jimmy där med.

När du inte har lektioner så får du mest stå ut just med mobbare. Jimmy vill helller inte slå tillbaka mot någon bara för att riskera att bli relegerad igen. Jimmy och Gary gör många olika saker tillsammans för att sätta stopp för andra mobbare, hjälpa elever för pengar, spela sprätt med lärarna med mera. Och det är just det spelet går ut på.

Vad Jimmy heller inte vet är att Gary inte är så trovärdig som han verkar...

Vad jag tycker om spelet
Jag gillar verkligen just detta spel just för att det är exakt som GTA spelen (Samma utvecklare) fast man är på en skola. Och självklart är man ju inte bara inom skolan utan också utanför där man kan göra väldigt, väldigt mycket saker. Man kan klippa sig, köpa kläder, gå på tivoli, åka skateboard, cykla, köpa vapen och mycket, mycket mer och det är just detta som gör Bully: Scholarship edition så unikt och bra helt enkelt.

Det är helt enkelt en hämnd på alla mobbare. Men då och då så kan man faktiskt själv leka lite mobbare om man har tråkigt bara man inte åker fast och skickas till rektorn...

Betyg till spelet
Grafiken får en ÅTTA. Med rätt bildinställningar så blir bilden grym. Miljön ser väldigt trovärdig ut men det är just grafiken på karaktärerna som jag inte köper riktigt. Annars helt OK.

Spelkänslan får en NIA. Eftersom man har väldigt mycket fri vilja i spelet så blir man inte uttråkad lätt och det är väldigt bra. Man lever sig allmänt in i spelet helt enkelt.

Ljudet får en SJUA. Ljuden i spelet är bra men det är just musiken som är det stora problemet vid sina tillfällen. Det finns nån låt med i spelet som faktiskt är rätt cool men annars så består det av ca 3 låtar som spelas upp vid sina tillfällen och dom är både tråkiga och blir uttjatade på nolltid.

Hållbarheten får en NIA. Det är ett spel man kan plocka upp o spela när man vill när man känner för att ta itu med lite lektioner och sätta stopp för mobbare eller att vara en mobbare. Spelet är väldigt långt om man inte spelar sönder sig 24 timmar om dygnet. Storyn är bra och man vill bara spela mer och mer. KÖP DETTA SPEL!

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 7 Grafik: 8 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9