Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Alan Wake

Xbox 360
Alan Wake
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    14 maj 2010
  • Utvecklare
    Remedy Entertainment
  • Antal ägare
    8
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.4 9.6

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 08/07 -10 02:22

Handling / story / vad man gör i spelet
Alan Wake är en välkänd författare som inte har lyckats skriva något på över 2 år sedan han har börjat drömma om sina egna böcker och berättelser. Han har låtit hans drömmar komma ifatt honom och han börjar tappa förståndet...

En dag så bestämmer sig Alan och hans fru, Alice, att ta en paus från sitt vanliga liv och bosätta sig så länge i en stuga ute i staden Bright Falls. Dom får nycklarna till stugan av en äldre dam som ser väldigt misstänksam ut och beger sig sedan ut till ön där stugan ligger och det första Alice ber Alan om är att släcka lamporna sedan hon är extremt mörkrädd. När väl mörkret kommer så börjar dom gräla och Alan går ut ur huset för att ta frisk luft och för att tagga ner sig lite. Just då så hör han Alice skrika inifrån huset och Alan rusar in och ser henne nere i vattnet från balkongen och dyker sedan i. Det sista han minns är att han vaknar upp i en sönderkvaddad bil och måste nu leta efter sin fru innan hans drömmar och mörkret tar över.


Alan hittar också sidor på vägen som påstår sig vara skrivna av honom fast han inte minns det. Och det mest kusligaste är att han sedan upplever sidorna i verkligheten...

Vad jag tycker om spelet
Detta är ett av dom kusligaste och psykologiskt påträngande spelen jag någonsing har spelat. Även om spelet verkar lite långtråkigt i början så blir det mer och mer varierande och man fastnar i det mycket lätt.

Jag gillar mystiken och den obehagliga känslan över det hela och det förstärker ju också med ett kolsvart rum och mycket hög volym. Jag rekommenderar verkligen detta spel för er som är ute efter en spännande thriller och en gnutta va skräck.

Betyg till spelet
Grafiken får helt klart en NIA. Det känns ibland som att det finns inklipp i spelet ifrån verkliga bilder.

Spelkänslan får definitivt också en NIA. Även om början är lite långtråkig så fastnar man efter en stund och man älskar den äckliga ryggradskänslan lite då och då.

Ljudet får en TIA. Med tanke på att dom har hållt på med spelet i 5 år så har dom verkligen lyckats få till ett underbart ljud. Och med surround påkopplat så hör man alla små detaljer som finns där.

Hållbarheten får en NIA. Man tröttnar aldrig på det och varje episod slutar exakt då man verkligen vill veta vad som kommer hända. Dessutom så kommer inslag efter varje episod som återuppspelar dom viktigaste delarna från förra epsioderna så att man aldrig glömmer bort vad som har hänt.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9