Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Sagan om den Tredje Tidsåldern: Härskarringen

Xbox
Sagan om den Tredje Tidsåldern: Härskarringen
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    5 november 2004
  • Utvecklare
    EA Games
  • Antal ägare
    191
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 8.8

Speltest av SBTK

Inskickad av SBTK den 13/04 -10 23:15

Handling / story / vad man gör i spelet
I spelet tar du ställning som Berethor, Citadelvaktkapten av Gondor, som ska resa till Riftedal (Vattnadal i tydligare översättning) för att hitta Boromir. På vägen blir han attackerad av några Ringvålnader och dör nästan. Idrial, en alv som tjänar Galadriel, driver iväg Ringvålnaderna och helar Berethors sår. De får en vision av Gandalf Den Grå som berättar för dem att Boromir har följt med i Ringens Brödraskap.

Du spelar som Berethor och Idrial i början, men får senare sällskap av utbygdsjägaren Elegost av Dúnedain, dvärgen Hadhod som är ganska baserad på Gimli. En bra bit efter att du får sällskap av Hadhod möter du Morwen, en kvinna från Rohan och senare Éoaden, en av Théodens kungliga vakter.
Spelet är klassat som ett rollspel men jag skulle nästan kalla det strategi istället. Du slåss inte med A, B, Y eller X utan varje karaktär måste vänta på sin tur och välja en attack. Det är självklart du som väljer attackerna. Efter en strid följer du bara den röda pricken på kartan, ibland är det flera. En prick är ett uppdrag.
Under spelets gång får du ibland sällskap av Gandalf, Faramir och Eowyn. Legolas, Gimli och Aragorn gör dig sällskap i tre olika strider i Helms Klyfta. Man kan även spela i Co-op.


Vad jag tycker om spelet
Jag köpte spelet till Xbox och blev dödskär. Jag och min kompis spelade dagarna ut för att till sist klara ut hela spelet. För inte så längesedan plockade jag fram det igen och nu inser jag hur mycket roligt jag hade för 5 år sen. Det är förmodligen det bästa rollspelet jag någonsin spelat. Aldrig tidigare (eller senare) har jag sett ett spel så kreativt baserat på en film, fast med karaktärer du aldrig hört talats om. Det finns tre tidigare Sagan om Ringen-spel som är baserade på filmerna, men då spelar du som huvudkaraktärerna från just filmerna.
Betyg till spelet
• Grafik:
Grafiken får en 9:a. Det är snyggt för att vara gjort 2004 men lite fel har det. Ibland ser man inte attackerna för att en annan karaktär står i vägen för "kameran".
9/10

• Spelkänsla:
Det är väldigt kul att spela detta för att man måste i stort sett bygga upp alla karaktärer så att de inte har för mycket styrka utan att vara kapabel till att använda den. Man måste kombinera styrkan med Handlingspoängen och snabbheten, till exempel. Detta är förstås inte svårt men roligt är det!
10/10

• Ljud:
Man kan väl inte begära så mycket men jag gillar att alla karaktärer har egna röster, att man hör attackernas olika ljud, att man för fotsteg när man går och motståndarnas ljud. Starka attacker brukar oftast smälla till medans sämre "svischar" lite.

• Hållbarhet:
Detta kan nästan kallas varning: När du stoppar i skivan i din Xbox kan det orsaka att du inte vill spela någonting annat förrän du har varvat allting. Jag vill påstå att jag aldrig varit mer fäst vid ett spel som detta. Detta gäller förstås inte för alla men detta spel är verkligen charmigt och jag tror nog att det funkar för alla åldrar. Den yngre generationen är kanske vana vid bra grafik med extrema detaljer men detta är ett spel i särklass.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10