Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Ninja Gaiden

Xbox
Ninja Gaiden
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    14 maj 2004
  • Utvecklare
    Team Ninja
  • Antal ägare
    191
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9

Speltest av ninjamaster

Inskickad av ninjamaster den 10/06 -05 15:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Efter ett flertal förseningar kan man äntligen skymta detta ljuvliga spel i butikerna, vad förseningarna beror på vet jag inte, har dock hört rykten om att tysk censur kan vara orsaken. Kan inte fastställa detta men spelet är väldigt blodigt.

Du spelar som den unge ninjan Ryu Hayabusa, (ni kanske känner igen honom från Dead Or Alive serien) uppdraget är att döda den helige kejsaren och ta tillbaka det magiska svärdet. För att utföra detta måste du självklart slå din väg fram bland både ninjor, drakar, spöken och andra blodtörstiga varelser. Den stora variationen på fiender gör att du alltid får någonting nytt att slå ihjäl. Ryu både springer och studsar på väggarna, snabb som blixten tar han sig fram genom de snygga nivåerna och utmanande bossarna. Spelet ger mig en känsla av "Devil May Cry" fast en aning snabbare.

Vad jag tycker om spelet
Ninja Gaiden är ett spel för dig som gillar hack & slash, blod och lite fart. Själv tycker jag att det är det bästa ninjaspelet hittills. Ett annat tecken på Temcos försök att göra ett klassiskt hack & skash spel mindre enformigt är möjligheten att inhandla olika vapen. Har du dessutom tillgång till X-box Liv laddar du enkelt ner ny vapen, nivåer m.m.

Betyg till spelet
Grafiken är mycket tillfredställande och ungefär som jag förväntade mig, Både miljöerna och karaktärerna innehåller riktigt med detaljer.

Det som gör mig lite besviken är Ljudet ganska enformiga och ganska opassande musiken, i ett riktigt "hack & slash" vill man ju ha en passande fightmusik samt fartfyllda bosslåtar.

En annan svaghet är de stundtals irreterande kameravinklarna, detta går visserligen fixa till med R-knappen på spelkontrollen men väldigt frusterande då man är uppe i ett slagsmål.

Spelkontrollen är mycket simpel även oom det vissa gånger kan vara svårt att hinna med Ryos plötsliga rörelser. Det märks att Temco har gjort allt för att spelet inte ska bli enformigt.

Ett mycket långt spel men kan vara lite tråkigt att det ska vara så svårt. Så bra hållbarhet.

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 6