Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











NBA Live 2005

Xbox
NBA Live 2005
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
  • Utvecklare
    Ea Sport
  • Antal ägare
    29
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.5 8

Speltest av hereticdevil

Inskickad av hereticdevil den 14/12 -05 19:50

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta är ett basketspel som kom ut 2004 och är tillverkat och släppt av EA Sports. Det finns flera olika speltyper. Först och främst är det ju Dynasty Mode. Där klär man i sig tränarens roll och tar kontroll över ett lag under en 25 års tid. Under matcherna så kan man tjäna Dynasty Points efter att ha klarat av vissa uppgifter med en spelare som att göra 50 poäng med en spelare i en match, ta sex returer i en kvart, göra fyra assist i en kvart, ta 3 returer i en match eller med hela laget som att göra 100 poäng i en match, ta 30 returer i en halvlek eller göra 8 blockeringar i en halvlek. Poängen som man tjänar ihop kan man använda till att träna med laget eller enskilt med en spelare på en viss sak som t.ex. skott eller så kan man köpa olika tränare som t.ex. returtränare, blockeringstränare, skottränare, dunktränare eller så kan man använda pengarna till att skicka ut scouter i världen för att kolla på nya spelare inför nästa säsong. Efter varje säsong har tagit slut så blir det rookiedraft. Innan man draftar någon så kan man testa honom i en träning mot någon i sitt lag för att se hur bra han är. Sedan så kan signa nytt kontrakt med spelare som kontraktet har gått ut på eller skriva kontrakt med spelare som inte har något kontrakt i Free Agent. I NBA All Star Weekend så kan man spela årets rookiematch, årets all-star match, årets dunktävlings match och årets 3-poängs skjutars match med de riktiga uppställningarna.I Slam Dunk contest så väljer man bland de bäästa dunkarna och sedan så gör man de coolaste dunkarna man kan. Man kan även spela online på Xbox-live, spela en vanlig säsong, spela en playoff, spela en mot en, träna individuellt. Sedan finns det något som heter slam dunk school där man lär sig hur man gör en där man lär sig hur man gör en värdefull dunk i slam dunk contest. Poängen som man tjänar i matcherna i Dynasty Mode kan man även tjäna i en vanlig match men då är det NBA Store poäng. I den affären kan man handla gamla tröjor med alla lag, lagens träningströjor, skor, pannband eller strumpor. NBA Store ligger i My NBA Live där man även kan hitta Hall Of Fame. Där kan man se sina rekord och vilka pokaler man har vunnit i Dynasty Mode.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att NBA Live 2005 är ett av de bästa basketspelen som någonsin gjorts. Det är väldigt innehållsrikt med många olika grejer man kan göra. Det roligaste är Dynasty Mode för man kan kontrollera så mycket inom laget. Det känns nästan som att man är lagets riktiga tränare. Sedan tycker jag att man kan scouta rookies också är en rolig grej för man skickar iväg en scout och sedan får man vänta på att han kommer tillbaka med spelarens betyg. Sedan efter säsongen är slut så tycker jag att det är det roligt att välja rookie i draften och sedan testa dem i spelet. En annan grej som jag tycker är rolig är Slam Dunk contest för det finns så många olika dunkar man kan göra och så många olika tricks man kan göra när man flyger mot korgen.

Betyg till spelet
Grafiken finns det inget att klaga på. När spelarna kommer i närbild så ser man att det är deras riktiga ansikten vilket är coolt. Sedan när man sätter en tre- poängare så ser man hur nätet rasslar till vilket också är coolt.
Spelkänslan är en av de bästa man kan ha. Man sitter och är helt inne i spelet och vad som händer på planen. Det är nästan som att man är en av spelarna. Det är en av det bästa spelkänslan jag någonsin har fått av ett basketspel.
Ljudet är också väldigt bra. När man skjuter in en tre- poängare så hör man när nätet rasslar och när man dunkar så hör man när det slår till i korgen vilket är häftigt. Det finns inte så många låtar med och man kan inte importera sina egna låtar vilket är lite dåligt.
Hållbarheten är väldigt bra. Man kan sitta en hel dag och spela och inte tröttna. När jag köpte det så kostade det 499,- och det var det verkligen värt.

Totalbetyg: 9 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9