Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure

Xbox
Marc Ecko's Getting Up: Contents Under Pressure
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    17 februari 2006
  • Utvecklare
    Double Helix Games
  • Antal ägare
    19
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8 7

Speltest av Paladin_

Inskickad av Paladin_ den 04/07 -07 11:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Du spelar som Trane (Eller Coltrane), en ung graffiti-målare i framtidsstaden New Radius. Staden styrs av en tyrranisk ledare, Mayor Sung, som mot alla odds vill utrota graffitin, och stadens råttor (Målarna), i staden. Trane lämnar sitt hem och ger sig ut i staden för att bli stor, utan att ha en aning om att en revolution är på väg. Allt efter som handlingen går längre utvecklas situationen mer och mer, tills en hemsk hemlighet avslöjas och Trane bestämmer sig för att kasta Sung av tronen.
Spelandet går mestadels ut på att göra större målningar (Pieces) på markerande ställen för att komma vidare i spelet. Man kan om man vill göra mindre tags och sätta upp affischer på valfria ställen.
Det blir en hel del slagsmål och klättrande på husen i staden för att nå de mest exotiska ställerna att måla på.
Ju längre du kommer, destu fler målningar och tags görs tillgängliga för Trane, han blir bättre och bättre och man stiger i graderna.

Vad jag tycker om spelet
Väldigt bra handling (om än lite klyshig), men spelet förlorar en hel del på att stor del av spelandet tillägnas slagsmål. Allt våld kan ge en felriktad bild av graffiti, så om man inte är kritisk kan spelandet bara ge en en fientlig bild av graffiti och subkulturer.
Småroliga detaljer som att man när man är i menyn kan sätta på sin Ipod (I spelet) och välja låtar från listan att lyssna på gör spelet lekfullt.
Sist men inte minst, spelet är fullt av smygreklam. Nokia, Apple, Montana m.m har antagligen betalat sina summor för att få ha så stor del i spelandet (Trane använder en mobilkamera av märket Nokia, burkar: Montana och har en Ipod)

Betyg till spelet
Grafik: 6/10: Många brister, ibland tror man att det är ett skämt. Vissa mellansekvenser har väldigt hög kvalitét grafiskt sett, men resten av spelet är egentligen bara värt en femma.
Spelkänsla: 8/10: Det känns riktigt härligt att klättra omkring på höghusen, och när Trane skakar burkarna när han målar kan man riktigt känna lukten av aerosol.
Ljud: 8/10: Riktigt bra soundtrack hjälper mycket här. Och kvalitén på effekterna (Som sagt, när Trane skakar burkarna låter det så trovärdigt att det är som på riktigt)
Hållbarhet: 6/10: Ja, du spelar igenom spelet en gång, sedan samlar du på dig de hemliga föremål som finns att finna (Om du orkar). Mer än så är det inte. Även om jag kollat på slutsekvensen typ femtioelva gånger.

Totalbetyg: 7 Ljud: 8 Grafik: 6 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 8