Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Halo 2

Xbox
Halo 2
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    11 november 2004
  • Utvecklare
    Bungie Software
  • Antal ägare
    1410
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9.3

Speltest av Henriks

Inskickad av Henriks den 24/02 -06 19:55

Handling / story / vad man gör i spelet
¤Handling¤
Halo 2 är nog det bästa spel som har tillverkats genom tiderna. Halo 2 har en grym story och den storyn fortsätter från Halo 1. Man är Master Chief, ett stridsenhet projekt som är hjälten att försvara mänskligheten från covenants (aliens som är mänsklighetens fiende). Till skillnad från Halo 1 är Halo 2 två på jorden, mänsklighetens viktigaste skatt. Det är upp till Master Chief att rädda jorden.

¤Karaktärer¤
Man är först en karaktär, Master Cief, som är hjälten från tidigare spel men längre ut i spelet är man också covenants.

--Huvudkaraktärer--

-Master Chief-
SPARTAN-117, Master Chief, är en del av SPARTAN-II-projektet. Han är en genetiskt, biologiskt och tekniskt förbättrad stridsenhet, över två meter lång och ett halvt ton tung i sin utrostning.
Hans reflexer är oöverträffade, hans styrka och uthållighet överlägsna andra människors och hans målmedvetnhet har formats av en livslång militär utbildning. Master Chief behärskar alla kända ballistiska vapen samt taktik, infiltration och närstrid. Han har också stor erfarenhet av covenants militära teknologi.

-The Arbiter-
En special tränad elit i covenants armé men efter att eliterna blev bannade från covenants gick Master Chief och The Arbiter tillsammans till ett lag.

--Covenants--
Covenant-samhället är mycket uppdelat och består av en konfederation med olika raser.

-Grunts-
Covenants grundläggande infanterienhet. De är korta, kraftigt byggda och relativt långsamma. Farlig i grupp men utgör ingen större fara en mot en.
-Jackals-
Utmärkta skyttar. Verkar har högre status - men kanske inte grad - än Grunts. Finns ofta i försvarsställningar, där de strider bakom sina läätidentifierade energisköldar.
-Hunters-
Otroligt farliga fiender som används för att förstöra eller försvara viktiga platser. Arbetar alltid i par. Deras nästan oförstörbara rustning och raftfulla handhållna bränslestavsvapen gör dessa par mycket svåra att klara av.
-Elites-
Utmärtkta soldater, briljanta taktiker samt disciplinerade och aggressiva krigare. De är den viktigaste delen av Covenants styrkor. Rustningens färg verkar visa deras grad. Jag tror att de befordras efter hur många fiender de har dödat.
-Brutes-
Dessa soldater är inte lika enkla att förstå sig på som Elites. De slåss tillsammans i grupper och är fysiskt starkare. De bär med sig ballistiska explosiva vapen med tillhörande bajonett.
-Drones-
Precis som Brutes verkar Drones vara ett nytt tillskott i Covenants stridande förband, och de används i stora mängder. De verkar ursprungligen vara insekter och har förutom sin uppgift att sköta Covenants rymdskepp också begränsad flygörmåga. De är utmärkta skyttar.
-Prophets-
Här finns inte mycket information. De fyller en administrativ eller religiös funktion och har inte mycket med själva striden att göra. Ingen har blivit dödad eller tiifångatagen och det verkar inte finnas många av dem.

¤Miljö¤
Halo 2 utspelar sig över hela rymden och då måste den delas upp i olika banor, banorna utspelar sig allt från ett rymdskepp till en kopia av en annan halo ring till jorden.
I ett rymdskepp är det fantasy stil, Det är gångar med olika funktioner på väggarna, Science fiction.Medan kopian av halo ringen ser exakt samma ut som den första, medan jorden är man i en stad med höghus, gator, lyktor m.m.

¤Multiplayer¤
Man kan spela på internet genom xboxlive och då spelar man på olika banor med olika spelare från hela världen. Jag kan tyvärr inte säga något eftersom jag har inte testat det men jag har hört talas om att det är bra och kul.

¤Tidigare spel¤
Halo 2 är uppföljaren till Halo 1. Halo 2 storyn går utifrån Halo 1 storyn, alltså att när den första halo ringen förstörs blir Covenants arga och går till attack mot jorden. Halo 2 är bättre än Halo 1 ett i grafiken och så men spelkänslan hållbarheten är fortfarande och har varit i världsklass.

¤Övriga funktioner¤
Om man har med sig tre, två eller en kompis hem kan man spela på split screenen, då kan man spela 1-4 på en bana med olika funktioner om man har 1-4 kontroller. Det finns hur många banor som helst med hur många son helst olika funktioner. Man kan välja allt från en mot en eller lag mot lag.

Vad jag tycker om spelet
¤Vad jag tycker om spelet¤
Jag tycker att Halo 2 är hur bra som helst. Storyn bara fortsätter från Halo 1. När jag hade varvat ettan tröttnade jag på Halo men när Halo 2 kom kom den som en välsignelse. Jag köpte min xbox bara för det spelet och det var värt varenda öre, spelet kan man få köppt för alt mellan 199 kr till 599 kr. Det ända som var lite negativt var att man blev dom onda ett tag men det ändrades snabbt till glädje efter att dom blev goda och gick ihop med Master Chief. Man blev The Arbiter också.

Betyg till spelet
¤Grafik¤
Grafiken är i världsklass, den är så bra att man tror att det är en film som man styr ett tag. En klar tia.

¤Ljud¤
Ljudet passade in perfekt till dom rätta lägen och det var rätt ljud också. Det varierade från nervpirrande dunk till skön musik. En klar tia.

¤Spelkänslan¤
Spelkänslan är bra, som jag sa tidaigare så känns det som man styr en gubbe i en film. En klar tia.

¤Hållbarheten¤
Hållbarheten är det enda som är lite negativt eftersom det är lite för lätt och då varavr mandet lätt men då ökar man svårighetsgarden och varvar det igen.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10