Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inGun

Xbox
Gun
 • Genre
  Action
 • Releasedatum
  11 november 2005
 • Utvecklare
  Neversoft Entertainment
 • Antal ägare
  91
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.1 8.4

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 31/03 -08 23:45

Handling / story / vad man gör i spelet
Spelets första scen är en scen vid namn ''Coronados Second Expedition''. I den scenen får man se en liten grupp av spanska soldater som blir attackerade av indianer. Den sista som dör är en hederlig präst som håller i ett gyllene kors.

300 år senare: I 1887 så är huvudrollen Colton ''Cole'' White som jagar med sin far Ned i vildmarken i Montana. De samlar ihop lite mat och gömmer sig i en båt som åker genom Missouri floden. Båten kallas Morning Star. Ned träffar en Prostituerad vid namn Sadie som visar honom någonting hemligt innanför båtens kassaskåp. Medans Ned är borta så dyker en präst vid namn Josiah Reed upp. Reed presenterar sig själv och försvinner. Colton tycker att Reed verkar lite skum så han följer efter honom.


Colton ser att Reed hotar Sadie och frågar efter kassaskåpet. När hon försöker springa iväg så dödar Reed henne och signalerar en grupp attackerare som skjuter mot passagerarna på båten. Ned och Cole hjälps åt att hålla dem borta tills vissa saker på båten börjar gå sönder. Ned ger Colton ett mynt till The Alhambra som är ett horhus i staden Dodge City. Ned säger att Colton ska gå dit och fråga efter Jenny. Men när Cole vägrar att lämna sin pappa på båten så säger Ned att han har ljugit för honom hela livet och att han inte är hans riktiga pappa. Ned puttar Colton överbord. Skeppet exploderar och alla på båten dör.


Reed rapporterar till sin chef som är en enögad massmördare vid namn Thomas Magruder. Reed säger att kassaskåpet sjönk till botten. Som straff så skär Magruder av örat på Reed.

Tre dagar senare så vaknar Cole just medans en man med namnet ''Honest'' Tom försöker sno saker ur fickan på Cole. Colton frågar ifall han kan köpa Toms häst. Tom säger att han får hästen ifall han besegrar Tom i ett race. Colton vinner men Tom kallar dit två män för att hjälpa honom att döda Colton. Efter att ha dödat alla tre så beger sig Cole till Dodge City….

Vad jag tycker om spelet
Detta är ett av mina favorit spel. Jag gillar verkligen sådana här västern spel. Allting är ihopsatt till en stor bana på ett sätt. Du kan göra saker som att: Rida, spela poker, göra uppdrag, få fast banditer och mycket, mycket mer. Detta är ett av de spelen som imponerar på mig nuförtiden.


+ Bra grafik, mycket uppdragsvariationer, vacker miljö, grym story, bra känsla från en gammal västern film, bra röstskådespeleri och grymma mellanscener.

- Väldigt liten ''Bana'', extremt kort spel och väldigt lätt att klara ut 100% på.

Betyg till spelet
Jag ger grafiken en nia. Grafiken kanske inte är så bra i mellanscenerna men när man väl spelar så ser det nästan verkligt ut.

Spelkänslan får en nia. Storyn gör verkligen så att man lever sig in i spelet och man börjar nästan drömma om spelet på nätterna.

Ljudet får en tia. Musiken passar perfekt i detta spel. Det låter verkligen som det skulle gjort i en gammal västernfilm.

Hållbarheten får en sexa. Spelet är för kort och när man har klarat spelet så finns det inte mycket mer att göra. De skulle ha gjort spelet längre.

Totalbetyg: 8.5 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 9