Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Forza Motorsport

Xbox
Forza Motorsport
  • Genre
    Racing
  • Releasedatum
    5 maj 2005
  • Utvecklare
    Microsoft
  • Antal ägare
    163
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9.4

Speltest av Emilebest

Inskickad av Emilebest den 10/01 -10 08:51

Handling / story / vad man gör i spelet
Forza Motorsport är Microsofts svar på Gran Turisomo, när du startar spelet får du välja en profil som du själv har skapat. Där kan du välja mellan bland annat arkadläge och karriärläge.

När du startar karriärläget så får du välja mellan tre olika kontinenter: Nordamerika, Europa och Asien. Det betyder att vissa bilar såsom Subaru (Australien) sägs komma från andra länders såsom Japan. När du har valt din region så får 23000 CR (Credits) att köpa bil för. Du får även ett antal bilar att välja mellan, inga superbilar precis, snarare Saab, Mini Coopers och Hundai m. fl. Alla kostar 20000-22000 CR så du har mellan 1000 och 3000 att trimma bilen för och sen är den klar inför race. När du sen väljer att börja tävla så får du välja mellan olika "svårighetsgrader" du börjar med Point to Point-race och Amateur Race men när du levlar kan du låsa upp nya "svårighetsgrader".

När du väl har valt en svårighetsgrad så finns det flera "Event" och krav som din bil måste uppfylla så som t. ex. så i ett event måste du ha en bil med fyrhjulsdrift och i ett annat måste din bil komma från Europa. Varje event har ett antal race som du måste vinna för att vinna eventet och en ny bil, antal race varierar med svårighetsgraderna, i Point to Point så är det alltid två race, i Amateur är det tre race och så vidare. Om du vinner alla racen i ett event så vinner du en ny bil.

Du kan även levla (det vill säga, gå upp i level). Detta gör du genom att vinna race, varje gång du vinner ett race så vinner du CR dessa användes även som XP, så om du till exempel vinner 5000 CR så får du även 5000 CR för att levla. Du får däremot inga XP/CR om du säljer något och du förlorar inga om du köper något för dina pengar. Varje gång du levlar så får du ett kontrakt med olika företag det vill säga att du får rabatt på olika saker till exempel. Däck och sådant och vart femte level får du en bil, dina "belöningar" är förutbestämda beroende på vilken region du har valt.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet är riktigt kul och grafiken är fantastiskt, det ser ut som ett 2007-2008 spel grafikmässigt, men det är gjort 2005. Man tröttnar väldigt sent om man överhuvudtaget gör det eftersom det finns alltid nya grejer att göra och så många bilar att välja mellan, närmare bestämt 231 stycken.

Det finns allt från "vanliga" bilar såsom Volvo och Volkswagen, till sportbilar såsom Porsche och Ferrari. Det finns även Le Mans-bilar som är specialtillverkade för racing.

Betyg till spelet
Jag ger Grafiken en tia för att det är så detaljrikt och verkligt.

Ljud är riktigt bra och man kan höra motorn riktigt bra så den får en nia.

Hållbarheten får en tia för man kan spela riktigt länge utan att tröttna, bara karriärläget kan lätt ta 60-80 timmar om man kör allt på en gång.

Spelkänslan får också en tia eftersom det är riktigt verkligt, om du ställer in skadorna på "simulation" kan du även förstöra motorn genom att "varva" motorn för högt. Så enligt mig är spelet fantastiskt.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 9 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10