Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











FIFA 06

Xbox
FIFA 06
  • Genre
    Sport
  • Releasedatum
    30 september 2005
  • Utvecklare
    EA Canada
  • Antal ägare
    181
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.6 9.2

Speltest av CoolHamp

Inskickad av CoolHamp den 07/02 -06 19:41

Handling / story / vad man gör i spelet
EA-Sports producerar ännu en gång ett nytt FIFA spel, den här gången är det 06 som släppts. Det är fotboll man spelar och några av sakerna man kan spela är: Karriär, träningsmatcher, tuneringar, ligor och mycket mer där till. FIFA-06 har fördelen mot vad många andra spel har är att man har rättigheterna till spelarlicenserna och kan därför ta med riktiga spelare i datorbasen. Detta gör det här fotbollsspelet till ett av dom mest ultimata fotbollsspelen genom alla tider. Grafiken har tagit ett stort steg framåt i år och nu är dom allra bästa mycket porträttlika till köparnas stora förtjusning. Man kan även skapa sig själv i spelet och sätta sig i just sitt eget favorit lag, tänk dig en vanlig Svensson som skjuter titel på titel till Real Madrid eller en Andersson som gör onaturliga räddningar som hjälper Juventus till Champions League guld. Dessutom har du total överblick när du skapar spelaren vilket gör att du kan göra den till en total kopia av dig själv. Karriärläget är i år utvecklat till ett slags snudd på manager spel men samtidigt märker man att det ändå är ett vanligt fotbollsspel där man har total kontroll över sitt lag. Eller vanligt och vanligt, FIFA-06 är något utöver det vanliga. Ett nytt spelläge har skapats i år till allas stora förtjusning och spelarutbudet har utökats yttligare. Spelläget kallas "FIFA Lounge" och är skapat för dig och dina kompisar som t.ex. bara vill slappa med en träningsturnering utöver det vanliga, Lounge är nämligen en slags turnering där man kan använda 2tjuvtricks" te.x. få Zlatan utvisad, att hela motståndar laget har gula kort från start eller att dina spelare inte kan förlora kraft. Det är FIFA Lounge, det är FIFA-06, det är RESPEKT!

Vad jag tycker om spelet
Spelet för alla fotbolls fantaster är här igen, och som man har längtat. Men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge säger man ju. Och i det här fallet stämmer det utan tvekan. Tycker att spelet värker lite kantigt och hackigt med jämna mellanrum men publiken lämnar mer stabilitet i år jämfört med dom andra fotbollspelen. Det är underbart att spelarna har blivit mer porträttlika och arenorna är nästan identiska kopior av dom riktiga. Gillar det nya spelläget FIFA Lounge, det är perfekt för tråkiga kvällar och ger en gåshud när man lirar mot alla sina polare. Undrar varför man inte kunnat gjort en rättvis bedömning av endel spelare då te.x. en lirare som Lampard bara har 85 medans en medelmåtta som Johan Mjällby har 83. Men det finns många saker som läker det såret, karriär läget har exempelvis blivit ett av dom mest strålande saker jag har lirat i mitt liv, och FIFA 94 och höjdpunkter under året sänker inte direkt betyget.
Underbart att man kan kolla hur dom gamla FIFA spelen sett ut och att man kan köra FIFA-94 gör att det blir ett högtlägstabetyg på det här spelet. Spelet ligger på ca 499 kronor eftersom det är förhållandevis ganska nytt så tycker jag du ska slå till. Så om du är en fotbolls fantast eller bara vill ha något nytt att spela i all allmänhet så är FIFA-06 något jag rekommenderar för dig!

Betyg till spelet
Grafik 9/10
Bländade spelarporträtt, underbara arenor och skön design gör FIFA något för grafikfantasten.

Spelkänsla 9/10
Spelkänslan är verkligen perfekt, man är verkligen sitt eget lags manager.

Ljud 10/10
Underbart val av musik, dessutom stort urval.
Dessutom kommenterar Lasse Granquist, våran egen kommentator hjälte.
Och fina ljudeffekter, hejarramsor och annat liknande sänker inte direkt betyget.

Hållbarhet 9/10
FIFA-06 håller ända tills 07 kommer ut, vi kan knappt vänta.

Totalbetyg: 9.3 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 9