Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fable

Xbox
Fable
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    8 oktober 2004
  • Utvecklare
    Big Blue Box
  • Antal ägare
    529
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.9

Speltest av Piemaster

Inskickad av Piemaster den 25/08 -05 10:24

Handling / story / vad man gör i spelet
Fable är ett spel där varje val förändrar dig och hur andra ser på dig. Du kan välja att vara ond, döda människor och göra andra hemska saker. Du kan välja att vara god, rädda människorna från mörkret och bli kvinnornas favorit. Du väljer själv hur du ska utvecklas, beroende på dina handlingar. Du väljer själv hur du vill att storyn ska fortsätta, du kan välja själv huruvida du vill gå vidare eller stanna kvar, om du vill klara spelet fort eller om du vill klara det grundläggande. Fable är ett spel som aldrig tar slut...

Vad jag tycker om spelet
Inte många spel har fått mig att spela i timmar om och om hela tiden, att man kan välja hur man vill vara har gjort så jag skapat ett flertal gubbar, där någon är god, en är ond och en är neutral. Fable är ett bra spel, dock lite för kort även om man gör alla uppdrag. Spelet kan klaras på 5 timmar och då har du gjort det grundläggande. Ibland kan man också tråkas ut, långa tråkiga uppdrag och många likadana uppdrag på raken där inget egentligen händer. (Tur att man då kanske kan skippa dessa?). Spelet är också väldigt kort, det finns så mycket att göra men när man gjort detta så finns det inget mera, när man klarat spelet finns det inga mer monster att förgöra och inte något uppdrag.
Möjligheten att ändras hela tiden och att man kan välja hur man vill vara, (god, ond, neutral) är unikt.
Fable är ett av det bästa spelet jag kört.

Betyg till spelet
Grafiken är rätt bra, vissa nackdelar finns det dock. Ibland laggar det också, men bortsett från det är grafiken toppen. Bakgrunderna, den väldigt realistiska solen som skiner.
9 bara för att figurerna ser rätt dumma ut.

9 blir det också för spelkänslan, man känner sig inne i spelet och man blir fast i timmar, något min morsa ofta påpekar. Att sätta på spelet en morgon när det är en kvart kvar till skolan börjar är frestande, man får en liten utskällning av läraren men att spela fable slår allt.

En 8 för ljudet, musiken är väl rätt bra, inget man egentligen lägger märke till. Rösterna är också bra, även om huvudpersonen faktiskt aldrig pratar.

Vill du ha ett spel du kan spela för evigt så är fable inte det bästa spelet, du kan tröttna efter ett tag och när du väl klarat spelet runt 7-8 gånger så är det inte lika roligt. Spelkänslan finns kvar, men eftersom spelet är så kort så blir det bara tråkigt. En 7:a...

Totalbetyg: 8.3 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 7 Spelkänsla: 9