Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fable

Xbox
Fable
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    8 oktober 2004
  • Utvecklare
    Big Blue Box
  • Antal ägare
    529
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.9

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 02/06 -05 19:01

Handling / story / vad man gör i spelet
Fable handlar om en hjälte: DU.
Du är en helt vanlig pojke som lever i en liten by som heter Oakvale.
Du börjar spelet med att få reda på att det är din systers födelsedag och att du måste skaffa en present till henne. Nu får du reda på de grundläggande kontrollerna och hur man pratar med folk. Efter att du har samlat ihop tillräckligt med pengar är det dags att köpa henne en present.

Efter att du gett henne presenten kommer banditer och bränner ner byn och din familj dödas. Du blir räddad av en man vid namn Maze och förs till Heroe's Guild där hjältar utbildas.

Detta är den centrala handlingen i Fable, du lär dig slåss, skjuta pilbåge och hantera olika spells. Därefter får du olika quests som du antingen kan utföra på gott eller ont vis, detta gör att du blir antingen god eller ond i spelet.

Vad jag tycker om spelet
Spelet är mycket bra gjort, handlingen är grymt bra men jag saknar ändå något. Spelet har ingen svårighetsgrad vilket leder till att det blir mycket lätt. Även om en del fiender bjuder upp till motstånd kan man i princip alltid skydda sig och har nästan aldrig problem med att besegra dom. Trots det är spelet klart värt att köpa.

Betyg till spelet
Grafiken är helt enkelt underbar, visst om du skjuter en pil genom ett träd så går den igenom men man kan ju inte få allt. Landskapen är grymt fina och förtrollar en ibland, särskilt Hook Coast som är mycket bra gjort.

Spelkänslan är också väldigt bra, det känns verkligen som man har världen i sin hand när man har kommit upp en del i xp och kan lägga det på kraftfulla spells.

Ljudet kunde vara bättre, jag tycker att det är samma tempo genom hela spelet och det gör det inte så roligt att lyssna på det.

Hållbarheten är också bra, även om det kan vara något kort kan man alltid spela igenom det en gång till och vara ond istället för god eller tvärtom.

Totalbetyg: 9 Ljud: 7 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10