Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fable

Xbox
Fable
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    8 oktober 2004
  • Utvecklare
    Big Blue Box
  • Antal ägare
    529
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.9

Speltest av her0_93

Inskickad av her0_93 den 24/05 -05 22:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Fable

Fable handlar om en pojke (som du ska styra) som bor i landet Albion i staden Oakvale. Han brukar finna sig i att dagdrömma och gör det nästan hela tiden. En dag får han reda på att det är hans systers födelsedag så han ska skaffa en present. Då ska man göra goda och onda gärningar. Men när han ska ge bort presenter kommer banditer till staden. Du lyckas gömma dig. Men när du kommer in i staden ser du att: den fridfulla staden Oakvale har förvandlats till ett rent helvete. Banditerna löper omkring i staden. Plötsligt ser du en bekant person ligga på marken, det är pojkens pappa; död. När du gråter över hans döda kropp kommer en bandit mot dig. Du blir givetvis rädd och försöker göra dig beredd. Men plötsligt så hejdar sig banditen. En man kommer upp bakom dig. Han vill att du ska följa med honom. Du går länge, länge och tillslut kommer ni till eran destination. Heroes Guild, ett sällskap som tränar hjältar och gör de till riktiga bekämpare för de goda.

Spelet går ut på det mesta - man ska göra olika uppdrag och välja om man ska vara god eller ond. Om man är ond, får man vissa fördelar som till exempel: gå runt och döda folk, misshandla osv. Men om man är god så kan man till exempel: ragga upp tjejer, få ett varmt välkomnande i städer osv. Förutom vapen kan du använda magiska krafter som: blixtar, eld bollar och kanske tillkalla dig en geting för att kämpa för din sak.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är jättekul. Spelet har en bra story och man förstår vad de säger. Dock kan de vara för mycket snack, fast man måste hänga med annars vet man inte vad man ska göra. Spelet innehåller rätt grovt språk men det är inte så jättefarligt. Tyvärr är spelet rätt kort och man klarar ut det fort.

Betyg till spelet
Här kommer mina betyg för Fable:

Grafik: en nia från mig, spelet har väldigt bra grafik och miljöer men karaktärerna är inte så jättebra gjorda. De är bra gjorda med figuren men du (hjälten) gör konstiga gester ibland. Miljöerna är lite kusliga också!

Spelkänsla: här får spelet en tia; Lionhead Studios har verkligen lyckats. Fienderna är kusliga och spelkänslan får de att bli kusligare.

Ljud: här får de en nia - miljöljudet är nästan detsamma hela tiden. Men miljöljuden är bra. Vakternas röster kan låta lite fjolliga ibland men det är okej.

Hållbarhet: skulle ha gett den en tjuga om jag kunde. Efter spelet får man göra vad man vill. Är man ond kan man utplåna städer eller om man är god kan man gå ut och rädda affärsmän som reser mellan städerna.

Totalt: spelet är fantastiskt. Man levs verkligen in i storyn. Coolt om jag får säga det själv.

Skrivet av: her0_93

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 9 Grafik: 9 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10