Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Fable

Xbox
Fable
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    8 oktober 2004
  • Utvecklare
    Big Blue Box
  • Antal ägare
    529
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 8.9

Fler fusk

Tips

Inskickat av MaLMBeCKaRN den 12/07 -07 21:15

Tjena Fablenördar!!! :)

Här kommer lite tips om hur man kan få tag i vissa saker i Fable och hur man kommer igenom jobbiga Demon Doors.

* Hur du får grymt mycket xp grymt lätt.

Under det questet där du ska slå ner Maze skall du först gå slåss med honom tills han hoppar ner till lägre delen av Hook Coast, du springer då väster mot klockan som står där. Bakom klockan finns en sån där "Nazgul-gubbe". Döda den och när den väl dött dyker en till upp på samma ställe. De é alltså bara en sak som gäller.. SLAKTA!!! Har du redan full xp på strength och skill är ett bra tips att först skaffa fullt på någon magiattack, t.ex. force push. Obs! Se till att ha ordentligt med will potions innan du gör detta. Jag vet inte hur högt man kan nå men jag fick upp det i 338700 xp. Anledningen till att det inte blev mer är för att jag fick slut på will potions xD. Vill du få fullt på all magi är detta ett bra sätt.

* Hur man lätt kommer igenom Demon Dooren där man skall ha combat multiplier 14+.

Börja med att skaffa Physical Shield spellet och upgradera din manamätare något. Detta gör så att din combat multiplier inte försvinner när du blir träffad (Så länge du har mana kvar). Försök skaffa så höga nivåer som möjligt då detta underlättar. Spring bort till Greatwodd Caves och dra in i Hobbe Cave. Väl inne aktiverar du skölden och börjar döda. Se till att bli av med präster/mages så fort som möjligt då de är störst hot mot skölden. (Se även här till att ha många will potions som du använder när skölden blir svag). När du fått död på alla Hobbes bör du ha combat multiplier runt 19 (Om du har lyckats med skölden). Skynda dig nu ut ur grottan och ta dig an jordtrollet innan multipliern är för låg (När du kommer ur grottan är den på ca 7 - 9) Spring snabbt bort mot dörren och snacka med den.

Du bör nu komma in och få ”The Cutlass Bluetane” Dmg 165 (light) och lightning augumentation. Den är bra om du gör detta tidigt i spelet. ;-) Skit cool!

Ett annat sätt att komma in är att aktivera skölden och helt enkelt använda ditt svärd för att slå tillbaka stenarna trollet kastar på dig. Lyckas du är det inte säkert att du behöver gå in i Hobbe Cave innan. Ett tips är att använda ett light vapen då man med heavy vapen inte hinner med att slå tillbaka stenarna.


* Hur man får tag i saker gratis (på bekostnad av godhet)

Börja med att skaffa guile rank 3 eller högre och köp en massa öl i närmsta tavern. Gå till en butik och spana in alla varor som ligger framme för uppvisning. Gå fram till butiksägaren och tryck "Follow". Spring ut någonstans utanför butiken (inte utanför stan!) och ge honom/henne öl tills du ser att han/hon blir full (runt 3 öl) u går nu tillbaka till butiken (som nu skall vara tom om du inte har någon efterbliven älskare/beundrare som vill se dig). Det är nu bara att ta för sig. Om ägaren av någon anledning inte vill följa med dig är det bara att supa honom/henne full inuti butiken och använda "L" för att putta ut honom/henne.

Obs.Håll alltid ett öga på dörren om du inte vill bli upptäckt! Skulle du bli det får du böter på runt 750 guld (som du inte behöver betala om du inte vill). Tryck istället "B" och spring ut ur staden. Dina böter bör vara borta om typ 3 minuter.

Orkar du inte vänta så betala helt enkelt 750 spänn och sno mer :-) Det lönar sig ändå.


* Hur du fortsätter spela efter du besegrat Jack of Blades.

Vänta helt enkelt ut eftertexterna så kan du fortsätta spela.


* Hur du får treasure clues. (Trean mer detaljerad)

Jag orkar inte skriva exakt var alla clues finns så jag skriver bara ordentligt om den som är jobbigast/klurigast att få tag i... Dvs trean. Questet som är det viktiga här är "Assasin attacks" Du ska helt enkelt döda assasins som anfaller på fem olika ställen.
Obs håll alltid ett öga på kartan efter röda prickar.
1) Knothole Glade: Anfaller från en stig då du går över bron.
2) Windmill Hill: Anfaller från main road när du går upp i kvarnen.
3) Witchwood Cullis Gate: Anfaller bakifrån när du går upp sidostigen mot focus site.
4) Hook Coast: Anfaller när du går mot stadsklockan där spöket från fusk ett.
5) Prison Path: Anfaller dig rakt framifrån elr bakifrån när du går ner mot hamnen.

Efter du dödat den sista får du ledtråden.

Resten får du 1) i en skattkista i Orchard Farm, 2) om du får mer än 200 poäng i "Archery Competition" utanför Knothole Glade (ett tips är att följa någon av Dummiesarna längst bak och bara skjuta på den hela tiden, använd INTE crossbow!!) 4) Klara questet "Lost Trader" 5) I en kista bredvid kvarnen i Windmill Hill. 6) Klara questet "Bounty Hunt"

Du har nu fått alla clues och kan leta upp skatten som finns i ett smalt mellenrum mellen tre höbalar staplade på varann och ladan.

Priset för detta... ”Frying Pan” Dmg 100 (heavy) och fyra platser till augumentations. (Använder man alla platser kan man få upp skadan till 111+/-. Lite roligt om du vill äga upp tex Jack of Blades genom att spöa honom med en stekpanna. Annars helt värdelös.
Ful.

* Hur du får en mace kallad "The Sentinus", åldersminskning och titeln "Paladin"

Ha en relativt hög nivå ondska (typ förbi sträck tre). Gå till "Temple of Light" och spara. När du gjort det skänker du 35000 till munkarna i templet. Du bör (chansen är bara typ 25%) nu få ”The Sentinus” Dmg 255 (heavy) och med Silver, Sharpening augumentations. Rätt tråkig då den ser ut som en vanlig mace.

Lyckas du få "The Sentinus" går du till templet igen och skänker 5000 guld. Din belöning blir nu 5-10 års åldersminskning (vet inte exakt).

Går du dit ytterligare en gång och skänker 1000 guld bör du få titeln "Paladin". (Funkar det inte första gången fortsätter du tills det går).


* Hur du gör för att komma in i Demon Dooren där du skall göra en ond gärning.

Dra till Twinblade´s Camp och köp tjugo "Crunchy Chicks". När du väl är här hyr du assasinen som finns här och teleporterar dig till "Greatwood Cullis Gate" därifrån går du till "Greatwood Gorge" och snackar med dörren. Sätt nu en genväg till kycklingarna och käka upp tio stycken, döda din assasin och käka kyckling tills du inte har något kvar.

Dörren låter dig nu komma in och därinne hittar du en skattkista med "Wellow´s Pickhammer" Dmg 120 (light) två Sharpening augumentations. Snygg hammare men dålig.


* Hur man kommer igenom Demon Dooren där man måste bli tjock.

De flesta tänker säkert som jag, ”blir jag tjock en gång så förblir jag säkert tjock resten av spelet”. Detta är fel! Fettet försvinner automatiskt efter ett tag bara av at spela. Jag vet inte om det är när man uppgraderar sig eller bara springer omkring. Ett tips är i alla fall att köpa ca 40st ”Red Meat” och käka tills du märker att du kan komma igenom dörren. Ett tips är att göra detta första gången du kommer till ”Oakvale” så blir du av med det.

Belöningen: En flaska ”Will Master´s Elexir”….. YES!!! Helt onödigt. Ger dig full mana men det får du även av två ”Will Potions” som du kan köpa för typ 50 spänn.
Alltså… orkar du inte käka dig fet… skit i denna dörren och ta dig in i en bra dörr istället.


Tack till alla som läser fusket och bara så ni vet så skrev jag det här för att jag hade grovt tråkigt. Tur att man kan hitta vettiga saker att fördriva tiden med^^. Jag lär även skriva några fler fusk till Fable och också till Halo 1 och Halo 2.

//MaLMBeCkaRN

Fusket har betyget 9.09 (11 betygssättare).

Kommentarer

Totalt 13 kommentarer:

MaLMBeCKaRN den 14/07 -07 21:28
betygsätt gärna jag lade ner tid på det :)

martin94 den 15/07 -07 12:54
du, Will Master Elexir ger itne bara full mana. Den höjer hela manan lite också.

dutti den 05/08 -07 13:15
så den e intehelt onödig

dutti den 05/08 -07 13:15
så den e inte helt onödig

MaLMBeCKaRN den 11/08 -07 00:16
sry visste inte det. tack för det ändå

hoppas ändå ni tyckte det var bra tips

jabjab den 22/10 -07 12:02
willmasters elexir e ju hur bra som helst. EXTREMT NÖDVÄNDIG ...så fixa den DEMON DOOREN!

MaLMBeCKaRN den 16/11 -07 15:21
Ok jag ändrar mig... eftersom normala personer använder/slösar mycket mer will än hp så ska ni inte sälja den då den märkbart öker mängden will... Inga mer klagomål nu? :P

hellcat_0000 den 13/12 -07 15:36
bra fusk en 10 för demon doors e nödvändigt

Rakso den 16/02 -08 11:50
kan man få skorms bow i normala fable

MaLMBeCKaRN den 24/02 -08 21:31
MM man kan få skorms bow...

gjorde en ny gubbe och fick den innan arenan så de gick ganska bra därinne :P

dpad den 31/10 -08 13:37
dörren där man ska göra en ond gärning de räcker med o äta 20 kycklingar framför den väldigt lätt o bra o ha i början av spelet den hammaren

dpad den 31/10 -08 13:38
ursäkta 10 kycklingar menade jag

miyavi den 07/11 -08 16:39
hej jag undrar bara en sak hur ska man göra när man tar på sig kläder? jag har typ precis börjat spela  ^^;

Skriv kommentar

Du måste logga in för att skriva kommentarer. Har du inget konto? Registrera ett.