Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Def Jam: Fight for NY

Xbox
Def Jam: Fight for NY
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    2004
  • Utvecklare
    EA Games
  • Antal ägare
    82
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.2 8.6

Speltest av Ecko

Inskickad av Ecko den 23/05 -09 00:32

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta spel är fortsättningen på spelet Def Jam Vendetta. I början så får vi se en intro film med D-MOB som ligger på backen på klubben "Def Jam" (den hette så i vendetta) han håller på att bli arresterad av polisen för mordförsök på Manny (han har blivit tatuerare i detta spel.) i det första def jam spelet. Dom tar med sig D-MOB ut från klubben och "trycker" in honom i en polisbil och börjar mobba honom. Men medans polisbilen kör vidare och kommer till en korsning så blir dom rammade av en jeep. Mannen i jeepen springer ut och tar med sig D-MOB till sin bil. Ena polismannen håller just på och svimma och hinner inte se vem man är. Senare så sitter han med en kvinnlig assistent och fösöker komma ihåg hur man såg ut. Och det är nu som DU ska få välja hur man ska se ut. Hudfärg,ögon,hår,mustash,öron,näsa. Senare kommer man till en ny scen där vi får möta rapparna Method Man (Heter Blaze i spelet) och Sticky Fingaz, samt Redman (Heter Doc i spelet.), Blaze och Sticky sitter och spelar TV-Spel medans Doc ligger på soffan och sover (kommer man ofta få se i spelet). D-MOB och du kommer in och ni börjar snacka, först vill dom inte ha dig med i gänget men D-MOB får dom på andra tankar och man får välja fighting stil, dessa stilar är följande: Streetfighting, Kickboxning, Martial Arts, Wrestling och sist det fruktade benknäckar stilen Submisson (min favorit). Alla stilar är unika på sitt sätt. Man kan kombinera tre stilar med varandra, för att göra din karaktär unik. Du börjar med ett kort träningpass mot en annan karaktär som heter Hosue (är med i det första def jam, som D-MOBs "livvakt"). Efter det får du pengar av D-MOB för att köpa nya kläder. Sen är det bara att ut och slåss mot andra kända rappare och ta över fiende gängets klubbar. Din största fiende i detta spel är Snoop Dog. Du kommer även få möta andra kändisar: Xzibit,Ice-T,Sean Paul, Fat Joe, Joe Budden, Mfl.

Träning: För att träna måste man använda "dev points" som man får efter varje fight. Det varierar hur mycket man får beroende på svårighetsgrad.

Kläder,Tatueringar,Bling Bling, Ny hårstil,skäggstil mm: När du vinenr fighter får du penagr att spendera på nya kläder och bling bling för att höja din karisma så att "blazen" går upp fortare så du kan göra ditt unika "move".

Blaze: Blaze är en mätare som fylls upp på varje match du kör, när den är full använder du vänstra styrspaken för att aktivera blazen, sen måste du få tag på motståndaren och använda högra styrspaken för att göra ditt unika move. Du kan köpa nadra moves som du låser upp när du spelar på, du köper det, där du tränar.
Olika match stilar:

One on One: Du mot en, klarar du av motståndaren innan han gör sig av med dig?

Free For All: Alla mot alla, klarar du av att vara det siste som står?

2 on 2: Tema upp med en kompis, krossa dom andra två och ni går därifrån som vinnare.

Vad jag tycker om spelet
Det här spelet är det bästa spelet i def jam serien. Jag tycker att det är bättre gjort än dom andra två (Def Jam Vendetta och Def Jam Icon), men vissa saker saknar jag från det första och det är t.ex att man kan ta sig från ett grepp om moståndarn är seg med attacken att man byter så att du gör en attack istället. Dom har även tagit bort att man inte kan hålla ner moståndaren på backen i 3 sekunder så man vinner. Hade man haft med det i Def Jam Fight For NY så skulle det ha blivit ett extra plus. Men man förnyar saker och tar bort saker, så är det bara. Om vi gämför med Def Jam Icon så tycker jag att FFNY äger sönder Icon, spelstilen att hela världen brakar söner bara för att basen är så hård tycker tillochmed jag är lite väl att ta i. Men nu ska man inte klaga, spelet är ändå bra gjort, man kan gå runt i sin lya, fixa skivorna till golden,platinum mm. Ett perfekt def jam skulle enligt mig se ut: Grafiken från icon, spelstilen i FFNY, men vissa moves från vendetta, då skulle jag bli glad. Lite dåligt i FFNY är också att alla inte höjer med ögonbrynen elelr gör nå grimaser somi vendetta, då dom kunde se förvånade ut,skrämda arga mm.

Betyg till spelet
Grafiken: Grafiken är okej, men det finns vissa undantag, t.ex åskådarnaser inte riktiga ut, ser mer ut som snabbt ditsatta gubabr som inte har några händer, ser suddiga ut eller inte blinkar med ögona. Och så ser dom platta ut, kläder smälter liksom in i kroppen på dom. Inte bra, det blir minus. En 8.

Spelkänslan: Det överträffade mig att det skulle vara så bra spelkänsla, känns verkligen som om man själv slåss, jag kan säga att jag gjort lite fula moves på min bros kompis och på min bror själv, bröt faktiskt nästan nacken av honom. Låter otroligt men sant. Submission blev det. Men åter till spelet, det är som sagt fantastiskt spelkänsla och känns som man slåss in real life. En 10.


Ljudet: En lätt välförtjänt 10, mycket bra musik, från alla rapparna i spelet, fighting ljuden när du slår din högra näve rakt upp i facet på motståndaren, fantastiskt.


Hållbarheten är helt okej, kör man på easy så känns spelet för kort, men eftersom det finns en massa annat du kan göra så får hållbarheten en 10.

Totalbetyg: 9.5 Ljud: 10 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10