Fuska.nu

Fusk till Golden Sun: The Lost Age på Game Boy från www.fuska.nu.
Inskickat av Ice_X den 2004-10-29

Du kan möta djiinner bara du går ute i världen.

Attacker som blir bättre, hur mycket PP dom tar och vilken typ:

Ray 6pp, Storm Ray 10pp Destruct Ray 21pp <--EL

Whirlwind 5pp, Tornado 14pp Tempest 27pp <--VIND

Plasma 8pp, Shine Plasma 18pp Spark Plasma 37pp <--EL

Frost 5pp, Tundra 8pp Glacier 15pp <-- IS

Ice 5pp, Ice Horn 11pp Ice missile 23pp <--IS

Flare 4pp Flare Wall 7pp Flare Storm 12pp <--ELD

Fire 6pp Fireball 12pp Inferno 23pp <--ELD

Volcano 6pp Eruption 14pp Pyroclasm 29pp <--LAVA och ELD

Quake 4pp Earthquake 7pp Quake Sphere 15pp <--JORD

Spire 5pp Clay Spire 13pp Stone Spire 22pp <--STEN och JORD

Gaia 7pp Mother gaia 17pp Grand gaia 32pp <--LAVA och JORD

Fume 6pp Serpent Fume 14pp Dragon Fume 35pp <--ELD

Beam 7pp Cycle Beam 14pp Searing Beam 36pp <--ELD

cool 6pp Supercool 14pp Megacool 33pp <--IS

Atacker som ger liv, hur mycket liv dom ger och hur mycket pp:

Aura 50liv 7pp Healing Aura 100liv 11pp cool aura 200liv 16pp <--Alla dom här ger liv till alla fyra du har inne.
Wish 80liv 9pp Wish well 160liv 13pp Pure wish 400liv 20pp <--Alla dom här ger liv till alla fyra du har inne.
Cure 70liv 3pp Cure Well 150liv 7pp potent cure 300liv 10pp <-- Dom här ger bara liv till en gubbe.
Ply 100liv 4pp Ply Well 200 Pure Ply 1000liv 12pp. <--Dom här ger bara liv till en gubbe.

---

När man ska få en jätte bra vatten sumoon så ska man möta en trolkarl på en ö. På ön som hetter treasure isle finns en grotta. När du möter han, han kommer att göra massa smo bollar det är ganska bra att döda dom för det finns en boll komer inte ihåg vilken färg men den kan ge han fult liv så döda bollarna.

---

Sen för att få den bästa vind summonen gör så här

1:Åk till E Tundaria Islet där ska du hjälpa en pingvin när du har hjälpt den så får du en pretty stone.
2:När du har pretty stone åker du till SE Angara Islet där upp finns en röd fågel läs tankarna på den, den vill ha en pretty stone när du ger den till den får du en silk sckarf.
3:När du har silk sckarf åker du till N Osenis Islet där finns en kosa för att komma till kosan måste du ha en trolformel som hetter sand.Du läser kosans tankar du ger henne silk sckarf du får du mjölk.
4: När du har mjölk åk till West Indra Islet där finns en hund som är törstig du ger honom mjölken av honom får du en litten sköld padda.
5: När du har den lilla sköld paddan åker du till Sea Of Time Islet där finns en större sköld padda om du läser hanns tankar säger han att han är ensam då ger du honom den lilla sköld paddan. då blir han glad han frågar om du vill hoppa upp på hans rygg tryck JA nu åker han ut med dej till en liten ö.Där inne finns den braiga vind sumoonen.

---

Det här är bara ett litet tips. Men om du har Psynergyn TELEPORT, när du inte är inne i nån stad alltså när du är utte i "world map" men gör teleport då kan du teleportera dig till andra städer.

Vill du ha den bästa jord sumoonen åk till Yampi desert där finns det fyra stora sand vattenfall du måste ha trolformeln "SAND" för då kan du åka upp i sand vattenfall i det första gör du sand och åker upp där. där uppe finns en grotta gå in i den. där inne får du den braiga jord sumoonen det är lite krongligt att gå där inne men det är det värt!

---

Nästan mitt på kartan finns en vit sak som ser ut som ett moln. Längst inne där finns LEMURIA det är en stad. När man åker in i den vita saken så är det massa strömar om du åker in i en ström kommer du ut. Men för att komma förbi strömarna så ska du åka runt en liten vulkan när du åker runt den så börjar det glittra när du har åkt runt vulkanen stängs strömen av men du måste vara snabb för annars sätts strömmen på igen. Sen när du har åkt förbi massa strömmar så kommer du till POSEIDON asså en vatten gud när du försöker attackera honom så skadas han inget för du måste ha en magisk treudd.

---

När du möter DOOM DRAGON han har tre huvuden för varje huvud du tar bort blir han bara starkare.För att komma till DOOM DRAGOn ska du möta karst och agito när dom är två drakar när du har vunnit över dom får du MARS STAR gå upp där finns ett drak huvud stoppa in MARS STAR där. Gör RETREAT så du kommer till början gå upp för trappan hoppa runt på pelarna sen kommer du till ett rum där det finns en drake,en fisk,en fågel och en mäniska. Eftersom du la i MARS STAR i det stora drak huvudet så blir det gångar in i drken fisken fågen och mäniskan om du te x går in i fågen ska du göra nåra saker sen kommer du upp till en eld gör blaze på den då har du klarat fågen sen ska du göra det på alla. När du har gjort det på alla kommer detupp en teleport nu kan du komma upp till DOOM DRAGON.

---

Vad vissa trolformlar gör.

WHIRLWIND kan blåsa bort rankor som sitter iför något.

HALT du gör så nåt som rör sig blir stannat

CLOAK vet inte

TELEPORT det finns vissa stora runda ringar om du gör den så teleporteras du nån stans och du kan teleportera dig till städer.

MIND READ du läser anndras tankar.

REVEAL du kan hitta gömda gångar.

FROST du kan fryssa små vatten pölar så dom blir till en stor is pelare.

LIFT du kan lyfta saker.

FORCE du kan ta sönder vissa saker.

MOVE du kan flytta saker.

CARRY du kan lyfta och flytta saker i luften.

CATCH du kan fånga saker.

LASH du kan dra ett rep till en annan sak så du kan gå över till andra sidan.

SCOOP du kan gräva.

CYCLONE du kan ta bort gräss och åka ner i hål.

BLAZE om du gör den på en större eld flamma blir det en eld stråle.

GRIND du kan ta ner stora stenar i vattnet.

HOVER om du gör den på en lila sak flyger du upp.

SAND du kan bli till sand.

BURST du kan spränga saker.

DOUSE du gör ett moln som gör så det regnar.

PARCH du tar bort vatten.

POUND du kan slå ner vissa pelare.

TREMOR du kan skaka ner saker.

---

När du kommer in i staden YALLAM gå längst upp i vänstra hörnet där finns ett hus.I huset ligger en gubbe på en säng prata med han man kan ge honom nåt du kan bl a ge honom DARK MATTER, ORIHALCON och nåra saker till om du te x ger DARK MATTER sen går du ut ur staden sen in igen sen gå du upp till huste igen prata med tjejen då kan du få ett vapen lr nåt annat.Om du går utt ur huset ochgår till vänster så ser du en stock som står upp gör FORCE på den då kan du hoppa över till gräset gör CYCLONE där nu kommer du snart att hitta ett bra svärd.

---

För att få "SAND" så måste du klara den stora draken i gaia rock när du möter den fyller den upp 2000 liv efter varje runda för att döda den så gör så här.

Gå längst upp på berget där hittar du ett litet vit bord om du gör "REVEAL" där då kommer du attse en docka ta den. sen går du in i gaia rock igen trycker på det lilla vita bordet där och läg dockan där. nu kommer dom två stora huvuna att flytta sig. Sen när du har kommit vidare i gaia rock så ska du göra så det kommer ner solljus i drakens vatten när du har gjort det på 4 olika ställen så blir draken svagare nu kan du döda draken. När du har dödat den så går du till staden IZUMO och ger dockan till en tjej då får du en eld djiin.

---

När du kommer till KIBOMBO när du kommer längst upp i huvudet påden dära statyn så ska du göra POUND på nåra plattor så nåra saker kan komma fram men ibland går det inte om du prövar alla sätt så kanske det inte går då måste du radera din fil och göra en ny.

---

När du ska in till shaman village så måste du gå igenom en grotta och i den grottan finns en vatten djiin för att få den måste du ha lift sen så ska du lyfta upp stenar så du kommer till den men du måste lyfta upp rätta stenar för annars så när du kommer till den så kommer den hoppa över till andra sidan så du måste lyfta upp rätt stenar så den inte smiter.

---

När du kommer in i en stad vilken som helst så finns det alltid ett litet hus som heter "INN" om du går till tjejen/killen och pratar så kommer det att kosta lite. Men då får du fult liv och fult pp på alla dina gubbar. Sen finns det alltid en gubbe somser ut som en viking om du pratar med han kan du återupp liva dina gubbar och du kan ta bort onda andar mm.

För att få kanonen till ditt skepp så gör så här:

först åker du till magma rock och hämtar "MAGMA BALL"
sen åker du till den lila staden "LOHO" där finns en kanon om du läger i "MAGMA BALL" i den så skuter den iväg magma bollen på muren då kommer nåra gubbar och pratar lite sen när du går ut ur staden så kommer gubbarna att ha sättit på kanonen på ditt skepp.

---

När du har kommit till staden shaman village gå in i staden gå förbi in gå upp för en liten bro sen svänger du vänster. Då kommer du till ett ganska stort hus när du försöker gå in där kommer det ett kille och säger att du inte får gå in. Då visar du upp SHAMANS ROD det är en trä stav man får i golden sun1 när du har vissat staven kommer du att gå upp till en stor tornado där sheba gör whirlwind så ni kommer vidare. Nu ska ni tävla mot en kille det blir 3,2,1 kör och så springer ni in det är 4 rum du ska ta dig igenom för varje rum du kommer förbi, för att komma till nästa rum måste du lägga saker i två skattkistor då öppnas dörren. Det gör inget om han kommer före dig. Nu ska du möta honom, eftersom du har lagt saker i skattskistorna kommer du kanske inte ha något vapen till när du möter han. Men var lugn när du vinner över honom får du tillbaks sakerna och så får du HOVER JADE den måste du ha i jupiter tower. I shaman village finns det två vind djiiner.

---

Om du kollar på WORLD MAP om du vet var shaman village ligger så kollar du längst ner i vänstra hörnet på ön där finns det ett ställer som heter "HESPERIA SETTLEMENT" när du kommer in i den lilla byn så kommer du till tre trappor gå upp för dom sen kommer du till en dörr gå till vänster då kommer du till nåra rankor klättra upp för den då kommer du till en växt man kan göra GROWTH på gör det.Sen när du kommer upp går du in i den lilla hagen där står en låda putta ner den i vänstra hålet sen klättrar du ner igen då ser du lådan putta ner den ett steg till höger sen klättrar du ned för rankorna sen gör du MOVE på lådan och flyttar den ett steg till höger sen går du uppför rankorna sen hoppar du till lådan om du klättrar upp till vänster så kommer du att hitta en grotta inne i grottan finns en skattskista med pengar i.Om du klättrar höger så hittar du en eld djiin.

---

I staden Alfahara så möter du briggs på den stora båten.När du har klarat briggs så kommer nåra gubbar och fångar dom.Sen när du har fått Burst lite längre fram i spelet så går du till båten igen sen så ska du hålla på med lite saker så du kommer till en stor sten på den gör du burst sen kommer nåra killar att se att du har tagit bort den stora stenen då kommer du att gå till en gubbe och prata med han.Sen kommer briggs att rymma ur fängelset sen kommer dom att ta båten då blir en gubbe sur på dig och vill inte prata med dig.Men sen åker du till staden Champa sen ska du längst upp i berget där står briggs och hans mormor hon kommer att kasta ner en sak i det stor hålet sen kommer det upp en stor salamander när du har dödat den så vill mormorn ha alla treuds bitar dom finns på dom här ställena "Tundaria Tower, Shrine of the sea god och Ankohl ruins" sen när du har hämtat alla treuds bitar så ska du lämna dom till mormorn hon kommer att kasta ner alla bitar i det stora hålet sen kommer en Treud upp du tar den.Sen åker du till den stora vita fläcken på kartan där inne möter du Poseidon när du attackerar honom så skadar du honom inte då tar du treudden nu kan du döda honom. Sn när du klarat honom kommer du till lemuria.

---

I den lilla staden MIKASALLA direkt när du kommer in i den finns det ett litet trä torn om du går upp i det inte längst upp bara första våningan.Där kan du hoppa över till ett litet berg när du går där uppe kommer du att se att det är en eld djiin där nere för att få den gå till det lila huset längst ner till vänster gå in i det. Läs tankarna på pojken till höger han tänker "jag älskar att utforska bakom huset.... det är mitt hemliga ställe.Gå ut ur huset gå till vänster där det är en höna och ett får gräv runt där du kommer att hitta en stege gå ner där. Sen är det bara att följa vägen sen när du kommer upp har du hittat en eld djiin.

/ Ice_X

[Skriv ut]