Fuska.nu

Fusk till Tibia på PC från www.fuska.nu.
Inskickat av Kigsz den 2007-07-13

* Nybörjarguide:
Detta är endast till för nya spelare i Tibia. Spelare som spelat Tibia en längre tid behöver ej läsa denna guide, då ni redan vet all information!

Vissa uppdateringar har gjorts i spelet, men denna guide kommer ändå att stå kvar.

Välkommen till Tibia. Du börjar ditt äventyr på ön Rookgaard (även kallad ’Rook’). Här kommer du att tillbringa en hel del tid framöver, så se till att du har de förnödenheter som du behöver för att avancera till Main Island (även kallad ’Main’).

Du börjar i Rookgaards tempel och du är passande nog level 1. Ditt jobb är att ta dig upp till level 8, så att du kan lämna Rookgaard och ge dig ut på nya, svårare uppdrag i Main.

Som du märker har du ett äpple och en fackla med dig. Facklan är till för att lysa upp mörka grottor, så tänd den inte i onödan. Äpplet är till för när du har förlorat liv mot monster och behöver lite Health Points (liv; även kallad HP). Ditt liv är den röda mätaren uppe i högra hörnet. Under den finns en blå mätare med Mana Points (mana; användas vid magi, dock ej i Rookgaard).

Nu är det dags att gå ut ett tag i staden. Utforska staden så mycket du kan, för att hitta olika affärer o.dy. Du kommer säkert att stöta på Willie (grossisten som säljer och köper mat), Tom (slaktaren som köper dina monsters kadaver), Al Dee (köpmannen som säljer vapen och sköldar) och många fler.

Nu när du är nybörjare, och level 1, kan du inte lämna staden. Du måste alltså avancera för att kunna möta lite svårare fiender. Du måste helt enkelt hitta lite Råttor (Rat) som du kan få Experience Points (även kallad ’Exp’) för. När du har 100 Experience Points, går du upp i level, till level 2. Innan du gör detta är mitt råd att du jagar Rådjur (Deer) och Kaniner (Rabbit) för att få mat (som du kan sälja för pengar (Gold Pieces)) och för att gå upp i Vapenfärdighet (Weapon Skill).

Nu när du har lite pengar (Gold Pieces; även kallad GP), så köp lite utrustning. Du måste såklart öppna fienderna efter att du har dödat dem, för att hitta mat och pengar!
Nu är det dags att jaga Råttor. Detta gör du under marken. Du kan gå ner för en stege, ner i ett hål eller använda kloakerna. Gör som du vill!

När du har jagat och gått upp till level 2, så lär du dig bl.a. att skrika (gör du genom att trycka en gång på knappen nere i vänstra hörnet) och det bästa är att du nu kan gå utanför staden.

Jaga upp dig till level 8 och gå då in i huset i mitten av staden och upp för trappan. Där finns Oraklet (Oracle) som du ska prata med. Där får du välja mellan en av fyra klasser, beroende på vad du vill bli i Main:

- Knight (Riddare):
Använder sig av Svärd, Yxor och Klubbor. Är en stark närstridskämpe med mycket hälsa, men lite mana.

- Paladin (Paladin):
Använder sig av Spjut, Pilbåge och Armborst. Är en praktfull distanskämpe med ganska mycket hälsa och ganska mycket mana.

- Sorcerer (Trollkarl):
Använder sig av Trollstavar. Är en magins mästare, som behärskar kraftfulla besvärjelser. Har inte mycket hälsa, men mycket i mana.

- Druid (Druid):
Använder sig av Trollspön. Är även han en magins mästare, som är tränad i konsten att göra trolldrycker. Är mer defensiv än vad en Sorcerer är. Har inte mycket hälsa, men mycket i mana.

Nu har du fått grunderna. Där finns såklart mycket mer att berätta, men lite får du lista ut själv. Lycka till med ditt Tibiaspelande.

[Skriv ut]