Fuska.nu

Fusk till RollerCoaster Tycoon 3 på PC från www.fuska.nu.
Inskickat av frusciantee den 2005-06-10

När det gäller egna berg-och-dalbane konstruktioner brukar många misslyckas pga av att dom t.ex. går för snabbt och då är det inga som vill åka attraktionen. Det jag vill komma med är en liten guide till att bygga egna berg-och-dalbanor.

1: Det första du ska tänka på är hur stor attraktionen ska vara och alltså hur många besökare som ska åka den. Det bestämmer du med stationsplattformar. Låt oss säga att attraktionen ska vara ganska stor och till det behöver du då ganska många stationsplattformar. Enligt mej själv så är 3 tåg ganska rimligt. Detta bygger du nu efter att du har bestämt.

2: När det kommer till hur högt du ska bygga själva banan måste du veta om det t.ex. är en induktionsberg-och-dalbana. I detta fall behöver du ingen backe utan behöver bara reglera utgångshastigheten från stationen. Men låt oss säga att det inte är en induktionsattraktion utan t.ex. en vanlig stålbana. Vid många tillfällen brukar man bygga en loop precis efter stupet. Om tåget går för snabbt i loopen kommer den inte bli speciellt spännande utan hastighetsbetyget och möjligen kräkbetyget höjas drastiskt. I loopen ska tåget precis klara att komma ifrån loopen. Detta höjer spänningsbetyget som är det viktigaste.

3: Om du har byggt en loop kan ju inte banan vara slut utan den måste fortsätta, om du inte vill tjäna snabba pengar. Detta gör du med backar som går upp och ned, därav namnet Berg-och-dalbanor. Men inte bara det här utan kanske rollar, korkskruvar osv. Detta höjer också spänningsbetyget och gör att fler vill åka attraktionen.

4: Till sist är det mycket viktigt att sätta säkerhetsbromsar innan stationen för att höja säkerheten och om du har 3 tåg kan det vara bra att sätta dit extra säkerhetsbromsar för att höja säkerheten ytterligare.

Skulle det vara så att ni vill ha ytterligare tips om hur man ska bygga berg-och-dalbanor eller kanske något annat gällande detta underbara spel så skicka ett mail eller skriv i gästboken.
Lycka till!

[Skriv ut]