Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inRatchet & Clank: Size Matters

PSP
Ratchet & Clank: Size Matters
 • Genre
  Äventyr
 • Releasedatum
  11 maj 2007
 • Utvecklare
  High Impact Games
 • Antal ägare
  89
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 9.3

Speltest av Tekkennord

Inskickad av Tekkennord den 08/09 -08 07:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Detta spelet startar med att Ratchet och Clank är ute på semester. Ratchet känner sig inte ett dugg sugen på äventyr och att rädda världen, han tycker att någon annan ska kunna göra det. Men när en liten flicka kallad Luna får våran malliga hjälte att slåss mot robotar för att hon ska få en bra bild till skoltidningen så drar äventyret igång. Handlingen är inte den bästa precis, men den berättas med en lättare humor. Grundspelet går ut på att ta sig från punkt A till B på banorna man spelar som är fyllda med robotar och andra fiender att ha ihjäl. Hoppandet utförs som i alla andra Ratchet & Clank spel, alltså med dubbelhoppet, och sedan för att komma längre eller högre så finns ju Clanks propeller alltid till hands. Det finns en enorm arsenal av vapen (vilket vi är vana vid) som du kan ta hand om fienderna med, eller så finns Ratchets skiftnyckel om du kanske känner att du vill ha lite närstrid.

Vad jag tycker om spelet
Jag gillar detta spelet väldigt starkt, nu har jag ju äntligen fått känna på hur ett Ratchet & Clank äventyr känns bärbart. Men problemet är att det mångfacetterade upplägget är lite väl spretigt och alla delar inte är lika roliga i spelet. Det kan också kännas som en nackdel att det tar bort fokus från ''huvuddelen'' av spelet (vilket jag tycker är skjutandet av Ratchet), som ju trots allt är det bästa. Men nu ska jag inte trycka ner alla er hypade kids som vill läsa så gott som möjligt om detta spelet för att bli ännu mer hypade, så vi tar väl upp lite positivt om spelet också, huvudpersonerna är väldigt charmiga och där fantasirika vapen har en så enorm betydelse fungerar att finslipas gång efter gång. Det har lagts till nya vapen och uppgraderingar till både Ratchet och hans egna robotkollega Clank.

Betyg till spelet
Grafik: Det är fortfarande ett av det snyggaste spelen till psp då det är fantastiska cutscenes och karaktär modeller samt otroliga omgivningar och fint gjorda fiender.

Spelkänsla: Det funkar riktigt bra med kontrollen förutom det kända problemet med att man bara har en analog ''spak'' vilket förhindrar att kunna se upp och ner med kameran runt Ratchet. Det kan också vara störande att kameran är så nära Ratchet vilket ger sämre sikt om t.ex nån fiende kommer bakom dig.

Ljudet: Fantastiskt bra gjort av high impact games när det gäller både soundtracks och spel musik.

Hållbarhet: Spelet är inte överdrivet långt precis men du kommer nog att känna dig relativt mätt när du har klarat detta spelet. Jag tipsar dig som psp ägare STARKT om detta spelet.

Totalbetyg: 8.8 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 8