Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











PaRappa the Rapper

PSP
PaRappa the Rapper
  • Genre
  • Releasedatum
    6 Juli 2007
  • Utvecklare
    Sony
  • Antal ägare
    2
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
6.3 6.1

Speltest av bordert

Inskickad av bordert den 13/07 -07 13:52

Handling / story / vad man gör i spelet
Info om spelet:
Utvecklare: Sony
Genre: Musik
Release Datum: 06 Juli 2007
---------------------------------
Det här spelet släpptes först som ett release spel till PSOne när konsollen kom ut. Det var det första musikspelet där man behövde trycka in knappar i rätt ordning för att skapa musik. Det blev en stor hit och många spel som Guitarr Hero och andra kända musikspel använder sig av samma funktion. Nu har PaRappa the Rapper släppts till PSP och det är exakt samma banor och musik som i originalet. Du följer den lilla rapparvalpen PaRappa som måste skaffa sig självförtroende och vinna Sunny Funny's hjärta. Till sin hjälp har han karatemästaren Chop Chop Master Onion. Japp, han har en stor stinkande lök som huvud. Ibörjan repeterar du vad herr Onion sjunger/rappar genom att trycka in de knappar som visas högst upp på skärmen. Senare rappar du med dina andra kompisar. Det låter säkert lätt men det blir svårare och svårare hela tiden. Det finns olika svårighetsgrader också. Om du väljer den lätta svårighetsgraden så får du bara spela tre banor. Om du väljer de svårare graderna så får du spela spelets alla sex banor. I de här sex banorna får du t.ex. gå till frissören, gå till snabbköpet eller stå i kön till toaletten. Om du trycker in knapparna vid rätt tillfälle så får du antingen "good" eller "cool", och om du trycker in fel får du "bad" eller "awful". Du måste sluta varje bana genom att få "cool" eller "good". Om du får "bad" eller "awful" så får du köra om banan. I slutet ska du självklart få ditt självförtroende och vinna Sunny Funny's hjärta.

Vad jag tycker om spelet
Riktigt kul och gulligt spel. Coola karaktärer. Min personliga favorit är Fleaswallow, grodan. Alla sex banor är roliga och man får lust att spela om de hela tiden. Det kan bli lite frustrerande när man trycker in t.ex. X-knappen vid exakt rätt tidpunkt men enligt spelet så blev det fel och så förlorar man och måste börja om. Men bortsett från de små missarna så är det är riktigt roligt och underhållande spel. Passar för alla, även för de som inte har spelat något musikspel tidigare. Fast det är kort så är det kul och om du ser det i en butik, köp det.

Betyg till spelet
Grafik: Konstig grafik som kan anses vara ful. Figurerna är liksom gjorda av papper. Själv gillar jag det och alla färgglada personer och bakgrunder ger bara ett stort plus till grafiken. En 8.
Spelkänsla: Inte precis den bästa. Om man misslyckas med en bana flera gånger i rad kan man få lusta att slänga ut sitt PSP genom fönstret. Men när man kommer vidare så känns det riktigt bra och man får tillbaka spelknslan med en gång. Och när man har blivit bra på spelet blir det riktigt kul att köra om och om igen. En 8 helt enkelt.
Ljud. Grym musik. texterna är roliga och man kan inte tröttna på låtarna. En 9.
Hållbarhet: Det sämsta i spelet. Bara sex banor. Det tar ju ganska lång tid att klara av de senare banorna men man kan ändå lätt klara av spelet på en dag. Om man har lust och tur. En 6. Men PaRappa the Rapper är ett gulligt och roligt spel så det borde alla med en PSP äga.

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 9 Grafik: 8 Hållbarhet: 6 Spelkänsla: 8