Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inKingdom Hearts: Birth by Sleep

PSP
Kingdom Hearts: Birth by Sleep
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  10 september 2010
 • Utvecklare
  Square Enix
 • Antal ägare
  2
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.1 10

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 19/09 -10 19:10

Handling / story / vad man gör i spelet
Kingdom Hearts: Birth By Sleep börjar i Land of Departure där tre stycken Keyblade bärare och nära vänner; Terra, Aqua och Ventus håller på att utbilda sig till Keyblade mästare under mäster Eraqus. För att uppnå ranken ”mästare” måste de klara testet Mark of the Mastery när mäster Eraqus anser att de är mogna. Terra och Aqua tar provet tillsammans, men medan Aqua klarar provet anses Terra vara olämplig på grund av mörkret i hans hjärta.

Efter testet så börjar mystiska varelser kallade "the Unversed" dyka upp i andra världar och en annan Keyblade mästare, Xehanort försvinner utan någon ledtråd. Terra skickas ut för att förstöra the Unversed och att hitta Xehanort, som tidigare uppmanat honom att omfamna mörkret i hans hjärta, om han önskar att bli en Keyblade mästare. Samtidigt blir Ventus lurad av Xehanort's mystiska lärling Vanitas, att följa efter Terra mot mäster Eraqus vilja. Aqua skickas ut av Eraqus för att förhindra Terra att falla djupare ner i mörkret likaså föra tillbaka Ventus tillbaka till Land of Departure.

Man kan välja att spela som Terra, Aqua eller Ventus.
Alla karaktärer ser och upplever olika saker så man kan spela spelet tre gånger innan man ”klarat ut” det helt.

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker att spelet var helt otroligt. Jag förväntade mig inte direkt någon supergrafik på ett PSP men de har verkligen lyckats. Jag kan nästan påstå att grafiken är bättre än på dem tidigare spelen som var på Playstation 2. Spelkänslan var helt otrolig med det nya stridssystemet som de utvecklat. Man kunde verkligen leva sig in i de olika karaktärerna när man spelade. Ljudet var hur bra som helst, fast det är lite tråkigt att det är samma musik i nästan varje fight.

Betyg till spelet
Ger spelet en full pott på allting för att bland annat grafiken var helt galet bra. Även spelkänslan var helt underbar, då jag verkligen kunde sitta i flera timmar i sträck och bara köra på för att det var så spännande. Det finns också en massa nya funktioner i spelet, som att man till exempel kan kombinera ihop två attacker till en mer kraftfull attack osv. Det resulterade till att spelet blev ännu roligare.
Hållbarheten var grym och det finns verkligen hur mycket som helst att göra även fast man klarat ut spelet!

10 poäng utav 10 möjliga, bra jobbat!

Totalbetyg: 10 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10