Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inBreak the Game - Best indiegame in the world

Final Fantasy VII: Crisis Core

PSP
Final Fantasy VII: Crisis Core
 • Genre
  Rollspel
 • Releasedatum
  20 juni 2008
 • Utvecklare
  Square Enix
 • Antal ägare
  20
 • Utvald recension
  -

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.9 9.8

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 27/01 -09 15:54

Handling / story / vad man gör i spelet
SOLDIER är en grupp fylld av skickliga krigare som jobbar inom ''Shinra Electric Power Company''. De som är eliter inom gruppen blir utsedda till ''SOLDIER 1st Class'', som får ta sig an svårare saker och blir mer respekterade som hjältar. Zack är en ung ''2nd Class SOLDIER'' som vill mer än nånting annat bli en hjälte och genom att bli en ''1st Class SOLDIER så ökar chanserna. Han vill känna att sitt liv haft en mening. Men att bli förstaklassare är inte det lättaste.

Han spenderar hela sina dagar med att göra utföra uppdrag för att imponera på sin mentor: Angeal Hewley.

När de är på ett uppdrag i Wutai så försvinner väldigt många SOLDIERS som är ledda av en annan förstaklassare: Genesis. De börjar ett stort uppdrag och de som blir uttagna till uppdraget är Zack, Angeal och ''1st Class'' Sephiroth. De delar på sig. Zack tar sig igenom alla hot och tillslut så hittar han det omöjliga: Genesis kopior. Strax efter det så märker han att Angeal har försunnit.

Zack måste nu ta reda på var kopiorna kommer ifrån och han måste hitta Angeal. Han besöker tillsammans med en ''Turk'', Tseng, Angeals hus där Zack pratar med hans mamma. Efter det så börjar det riktigt skumma..

I detta spelet får du också chans att köra bonusuppdrag som får dig att uppgradera din level som gör att du blir bättre och du får också många items som du senare kan använda i strid.

Vad jag tycker om spelet
Jag älskar detta spelet 100% rakt igenom. Dessutom så har det det bästa slutet i ett spel någonsin enligt mig. Eller bästa och bästa, ni får se själva. Jag diggar också att spelet utspelar sig innan Final Fantasy VII som kom till PSONE och PC. Det gamla spelet var också svinbra. Man satt hela dagarna och till slut så hade man spelat igenom 3 långa skivor. Nu är ju så klart detta spelet mycket kortare men ändå lyckas de samla ihop lika mycket spänning och lika perfekt story.

En annan cool sak är ju att man krigar inte på samma sätt här som man gjorde i det gamla spelet. Här får man istället springa fritt i ett område och helt plötsligt dyker fienden upp fast du är fortfarande samma vinkel. Dt gillar jag men det tar bort lite av Final Fantasy-känslan. Om ni har spelat Legend of Dragoon så vet ni vad jag pratar om.

Köp detta spelet. Ni kommer inte att ångra er. Dessutom så kan ni ju passa på att köpa det gamla spelet som jag tycker är det bästa spelet till PSONE och bland dem bästa spelen någonsin.

Betyg till spelet
Grafiken får en 10. Mellanscenerna är fantastiska och grafiken när man spelar är grym för att vara PSP.

Spelkänslan får en 10. Det känns som om man är Zack. Man får göra egna val och storyn gör också mycket att man lever sig in i spelet.

Ljudet får en 10. Musiken gråter man nästan blod av tillsammans med storyn. Allting passar perfekt.

Hållbarheten får en 9. Man kan spela spelet om och om igen och försöka göra allt man inte gjorde förra gången vilket är ganska svårt. Men det tråkiga är om jag klarar alla bonusuppdrag utom 1 så tänker jag att jag kan köra det uppdraget om jag börjar på nytt spel efter att jag klarat spelet. Alla Items är kvar då och alla Levels men man måste köra om uppdragen.

Totalbetyg: 9.8 Ljud: 10 Grafik: 10 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 10