Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Def Jam: Fight for NY - The Takeover

PSP
Def Jam: Fight for NY - The Takeover
  • Genre
    Action
  • Releasedatum
    1 september 2006
  • Utvecklare
    Aki Corp.
  • Antal ägare
    5
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
7.8 9

Speltest av ROCKSTARTER

Inskickad av ROCKSTARTER den 22/06 -08 10:08

Handling / story / vad man gör i spelet
Def Jam tar med dig på en resa fylld med hat, ilska och bedrägeri. Spelets Story mode börjar med att en man vid namn Manny berättar om när du räddade hans liv. Manny är på väg hem från ett ställe då polisen Jervis dyker upp och ska arrestera honom. Du dyker upp och slår ner polisen. Manny blir imponerad av dina dödsfarliga slag och tar med dig till hans gängs ledare som kallas O.G vilket betyder Original Gangster.

Nästa dag så dyker Jervis upp på polis stationen med blåtira och annat. Hans assistent ber honom tala om hur "du" såg ut så att hon kan rita en fantombild av den misstänkte. Nu får du alltså rita dig själv. Du får välja hur kraftig eller smal du ska vara. Hudfärg, ögon, mun, näsa, öron m.m. När du är färdig så börjar du spela som din person i en övningsrunda mot din lärare Henry Rollins. Han lär dig grunderna och så.

Efter det så kan du åka runt i dom olika delarna i New York och slåss mot andra idioter som försöker ta över olika områden. Det gäller att slå tillbaka och visa vem som bestämmer.

Du kan också åka och köpa kläder, smycken. Eller klippa dig och bli tatuerad av Manny. Efter varje slagsmål så får du olika poäng som du kommer ha använding för i spelet senare.

Vad jag tycker om spelet
Detta spelet chockade mig faktiskt. Det är många som säger att det inte är så stor skillnad mellan spelen till Xbox och PS2. Men detta Def Jam spelet leverar en känsla som gör så att det känns som du verkligen står där och döda en annan rappare. Det blir en frustrerande kamp genom spelet och ibland kan det vara så skönt att om man har problem med en rappare. Kan man träna upp sig lite och sen komma tillbaka och verkligen kötta sönder honom. Dessutom så finns det massor av kläder och smycken som gör så att din karaktär kan se ut precis som du vill (nästan).

Det som också är roligt är ju att man kan välja vilken stil man ska ha när man slåss. Kickboxning, Street, Kampsport eller nåt annat. Lite senare i spelet kan man rekrytera gängmedlemmar som ger dig chansen att spela som dem i en fight eller två. Detta är helt klart ett köp!

Betyg till spelet
Grafiken får en nia. Även om det kanske är lite dålig kvalité ibland så ger spelets grafik ändå så bra likheter med spelets rappare och verklighetens.

Spelkänslan får en åtta. Det känns som sagt som man står där och ska slå ner någon. Det tråkiga är att vissa av special attackerna man låser upp är lite "overkliga".

Ljudet får en tia. Röstskådespleriet är grymt och slag ljuden sitter där dem ska. Jag kan inte låta bli att nämna soundtracket. Det finns nog inte en dålig låt.

Spelet tar ganska lång tid att klara men när man har klarat det så vill man fortsätta och slåss. Man kan ju också prova på de andra menyvalen så som Battle där du får välja karaktär och välja vem du ska slåss mot. Jag ger hållbarheten en nia.

Totalbetyg: 9 Ljud: 10 Grafik: 9 Hållbarhet: 9 Spelkänsla: 8