Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Daxter

PSP
Daxter
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    13 april 2006
  • Utvecklare
    Ready at Dawn
  • Antal ägare
    138
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
8.5 8.7

Speltest av Fuska-nu

Inskickad av Fuska-nu den 24/04 -06 22:30

Handling / story / vad man gör i spelet
Jak och Daxter är tillbaka för att rädda världen, samla påskägg och köra svävarcyklar. Eller, något har ändrats - Jak är borta! Kidnappad, misshandlad, semester? Vem vet. Eller ja, spelar man spelet så vet man. Jak är i alla fall borta, så nu är det upp till Daxter att rädda världen från – insekter. Sony har tänkt igenom den här releasen rejält, då det passar perfekt att börja träna upp klappa-ihjäl-insekter-nerven vid den här tidpunkten på året.

Vad jag tycker om spelet
Daxter är det snyggaste, roligaste och mest varierade 3D-plattformsspelet jag har sett till ett bärbart format. Notera 3D, då folk av någon outgrundlig anledning gärna bortser ifrån dålig kontroll och undermåliga kameravinklar när spelvärlden är uppbyggd av polygoner. Självfallet gäller det inte alla spel i den genren, men många har det problemet - inklusive Daxter. Fast har man någorlunda med tålamod kommer Daxter att ge spelaren flera timmars underhållning. Banornas variation är så pass hög att det blir svårt att tröttna, särskilt med alla minispel som slängts in lite här och var.
Jag är rejält imponerad av vad Ready at Dawn har lyckats göra med sitt första storspel. Att de har hållit ner laddningstider och ändå göra en öppen och vacker värld förtjänar de en stor eloge för. Kameran och kontrollen kunde ha fungerat mycket bättre, men det är egentligen mest maskinens fel att spelaren inte kan gå rakt.
Daxter är bra, det är så bra att det är bäst till PSP. Alla som äger en PSP bör inhandla Daxter så fort det släpps – ni kommer inte att bli missnöjda.

Betyg till spelet
Förutom ett plattformsäventyr i toppklass bjuder Daxter även på ett par trevliga bonusar. Kopplar man ihop PSP:n med en PS2:a, där ett exemplar av Jak X ligger i CD-släden, kan man låsa upp hemligheter i båda spelen.
I huvudmenyn finns det även ett alternativ vid namn ”Bug Battle”. Vad det gör där har jag fortfarande inte förstått, men det går i alla fall ut på att använda insekter, som hittas i huvudläget, för att slåss i en Pokémon/sten-sax-påse-liknande strid.
De roligaste sakerna är dock en handfull supersimpla men utmanade och underhållande minispel som ger specialegenskaper till Daxter när de är avklarade. Samtliga minispel är baserade på kända filmer, vilket självklart gör det hela ännu roligare.

Totalbetyg: 8 Ljud: 8 Grafik: 9 Hållbarhet: 8 Spelkänsla: 7