Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga inCrazy Taxi: Fare Wars

PSP
Crazy Taxi: Fare Wars
 • Genre
  Racing
 • Releasedatum
  2007-09-07
 • Utvecklare
  S2 Games, SEGA Europe.
 • Antal ägare
  3
 • Utvald recension
  -
 • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9 7.8

Speltest av TheFenderPla

Inskickad av TheFenderPla den 25/06 -13 01:13

Handling / story / vad man gör i spelet
Vem minns inte Crazy Taxi? Det klassiska racing spelet där man kör en taxi, ska ta upp kunder och köra de till deras destination, lämna de, få extra tid och fortsätta så tills man får slut på tid. Det är ungefär allt man behöver veta om dennaa briljanta spel serie. Crazy Taxi Fare Wars är en "portabel" version av de två första spelen i serien. Allt är som i de två första, samma grafik, samma förare, samma städer och samma mini spel, inte behöver det förändras heller.

Vad jag tycker om spelet
Crazy Taxi har alltid varit en av mina absoluta favoritspel! Enda sedan jag prövade spelet i arkadmaskinsvarianten har jag varit fullständigt beroende. Gamecube versionen av 1:an är den jag spelat mest och än idag försöker jag slå mina gamla rekord. En sak jag verkligen gillade med spelet var soundtracket, det innehöll låtar av banden The Offspring och Bad Religion som än idag är två av mina favoritband. Om vi nu går till Fare Wars så är det ju exakt samma spel som de två första. Förutom att det finns några saker som de har fått ganska fel.

För det första har inte Fare Wars samma soundtrack som i de två första spelen, istället har låtarna ersatts av ganska dålig modern rock musik som inte alls ger än någon typ av kick som de förra låtarna gjorde. Detta lyckades Sniper Studios däremot lösa genom att göra det möjligt att lägga in sina egna låtar i spelet.

Sen körs spelet ganska mycket segare på PSP än vad det gjorde på Dreamcast, framförallt Crazy Taxi 2 i detta fall.

Men för övrigt är det ju fortfarande Crazy Taxi. Det är svårt att bli trött, banorna är stora, minispelen är roliga och dialogerna är det svårt att inte skratta åt.

Betyg till spelet
Grafiken ger mig endast nostalgi. Jag kommer bara att tänka på de gamla dagarna med det här spelet, vilka minnen! Crazy Taxi Fare Wars har tyvärr lite sämre grafik och mycket fler buggar än original versionerna av spelet, men fortfarande är det galet snyggt gjort.

Spelkänslan är fortfarande samma. Det känns fortfarande som man verkligen kör "galen taxi" och det är väldigt svårt att tröttna på den känslan. Eftersom spelet däremot körs segare än originalet så blir tyvärr spelkänslan lite sämre. Detta märks framförallt när man kör Crazy Taxi 2 som sagt, just därför kör jag mest ettan när jag spelar Fare Wars.

Ljudet är helt okej. De nya låtarna är långt ifrån lika bra som de gamla. Men man kan lägga in sina egna låtar i spelet vilket räddade hela grejen med ljudet.

Hållbarheten är en solklar 10:a. Det är svårt att tröttna på Crazy Taxi, extremt. Jag har spelat det i över 9 år nu och fortfarande är det lika kul! Detta är därför perfekt att ta med sig på planet när man inte har en Dreamcast i närheten. Crazy Taxi Fare Wars är en av de bättre remakes som gjorts på gamla spel under den senaste tiden!

Totalbetyg: 7.8 Ljud: 6 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 7