Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











Boog & Elliot

PSP
Boog & Elliot
  • Genre
    Äventyr
  • Releasedatum
    31 oktober 2006
  • Utvecklare
    Ubisoft
  • Antal ägare
    2
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
4 4

Speltest av manistheman

Inskickad av manistheman den 23/06 -08 14:54

Handling / story / vad man gör i spelet
Open Season handlar om två djur, björnen Boog och hjorten Elliot. Som det kanske brukar vara i filmlicensspel så handlar inte spelet exakt som filmen. Open Season på PSP är ett bra exempel.

Boog och Elliot träffas för första gången i ett garage. Det är väldigt sugna på chokladkakor och bryter sig in i livsmedelsaffären i deras lilla hemstad Timberline. En skogsvaktare vid namn Shaw lyckas fånga Elliot men Boog lyckas smita ifrån att bli tagen.

Nästa dag så pratar Shaw med Boog’s ägare Beth. Shaw vill att Boog skall skjutas men Beth vägrar såklart. Shaw har bundit fast Elliot på motorhuvudet på sin bil. Boog sitter i bilen bredvid och pratar lite med Elliot.

När Shaw och Beth har pratat klart så skall dom åka hem igen. Elliot bönfaller Boog att han befriar honom. Precis när bilden börjar rulla tar Boog sina vassa klor och skär upp repen.
Det värsta av allt är att Shaw ser var som händer när Elliot sedan springer iväg.

Men när Beth vet att Boog befriade Elliot gör hon sitt beslut. Shaw är inte att leka med och är ute efter att döda Boog och Elliot. Hon tar en helikopter och flyger ut i vildmarken, släpper djuren där, långt från Timberline.

Efter några dagar i vildmarken, längtar Boog hem till Timberline. Han och Elliot beslutar sig att vandra tillbaka till Timberline.
Men Shaw har också gett sig ut i naturen efter djuren. Det är en lång väg att gå…

Vad jag tycker om spelet
Spelet är inte dåligt och inte bra. Ett spel som är medelmåttigt alltså.
Skogens miljöer är riktigt härliga att spela i. Men den tröga styrningen sabbar nästa hela spelet och det enformiga upplägget.

Det mesta du skall göra i spelet är att hjälpa massor av djur samtidigt som du skall nå Timberline. Man hjälper skunkar, ekorrar och bävrar. Men man får nästan samma uppdrag hela tiden, att man skall rädda någon som är i knipa. Så spelet är en ganska enformig soppa.

Inget röstskådespeleri finns heller i detta spel, utan det är bara text. Jobbigt enligt mig då jag har den amerikanska versionen av spelet. Men köper du spelet i Sverige så skall det vara både svenka menyer och svensk text.

Det bästa i spelet är ändå Elliot’s kommentarer hela tiden. Det är även ganska lätt och hitta i spelet då det är markerat med pilar vart du skall gå. Tydliga instruktioner som underlättar för mindre barn

Betyg till spelet
Grafiken får en sjua. Miljöerna är väldigt snygga men på tok för fula att jämföra med filmen. Eftersom det bara är miljöer i Open Season så blir det inte mer.

Spelkänslan får en trea. Boog går så in i bombens slött och man hinner ta en tupplur innan han är dit man ska. Det är inget jag kan leva mig in i. Det är en rörig spelkontroll och för simpel.

Ljudet får en fyra eftersom det inte är några röster i spelet blir det ganska smalt. Bakgrundsmusiken är dock ganska okej

Hållbarheten får en tvåa. Aldrig att jag ska spela om Open Season igen. Det är inget roligt spel.

+ Bra grafik och snygga miljöer
- Inget röstskådespeleri, dålig spelkontroll, simpelt, för lätt

Enligt mig så är Open Season inget vidare bra köp. Varken bra eller dåligt.
Du avgör själv om det skall inhandlas.

Totalbetyg: 4 Ljud: 4 Grafik: 7 Hållbarhet: 2 Spelkänsla: 3