Välkommen Gäst! Logga in eller registrera ett konto.

Logga in











The Elder Scrolls IV: Oblivion

Playstation 3
The Elder Scrolls IV: Oblivion
  • Genre
    Rollspel
  • Releasedatum
    27 april 2007
  • Utvecklare
    4J Studios
  • Antal ägare
    37
  • Utvald recension
    -
  • Köp spelet!

Spelbetyg

Snittbetyg
Recensioner
9.3 9.3

Speltest av tuneblazter

Inskickad av tuneblazter den 04/07 -08 07:40

Handling / story / vad man gör i spelet
Man börjar i ett fängelse i Imperial City, efter någon minut kommer kungen och några av hans livvakter och säger att han har sett mig i hans drömmar. Man leds ut ur cellen och sedan in i kloakerna. Där kommer flera lönnmördare som försöker döda kungen. Efter ett tag kommer man dit där kungen säger att man ska hitta min egen väg, och efter det börjar spelet kan man säga.

Man kommer då ur kloakerna, och då först är man rätt vilsen. Man fick visserligen ett uppdrag av kungen men man vet inte riktigt hur man ska ta sig dit. Men efter ett tag så förstår man ju och då är det riktigt skoj!

Vad jag tycker om spelet
Jag tycker spelet är helt klart ett av de bästa RPG spelen. Speciellt med det nya levling systemet. I de flesta spelen får man ju "xp" eller liknande när man dödar monster, människor eller annat. Men så är det inte i TES IV Oblivion, utan här får man välja sina egna skills man vill vara bra på, t.ex så kanske man vill vara en jättestark warrior som slåss med vakterna och vägrar åka i fängelse, eller en mäktig trollkarl som kan skapa flera monster att slåss åt han medans han kastare flare, eller kanske vill man vara en kvick och effektiv lönnmördare som smyger in i folks hus och mördar dom på natten, ja, man kan välja exakt hur man vill vara.

En annan sak jag älskar med spelet är hur vidrigt gigantiskt det är. Man förstår inte tills man fattar att man kan springa på varenda liten centimeter i hela världen, och det är ingen liten värld. Grottor, ruiner, byar och minor är bara en jätteliten del av vad som ligger och väntar ute i skogen.

Om man bortser från att det är ett väldigt fritt spel och att man kan göra nästan vad man vill, hela tiden, så om man skulle följa storyn så är det ingen trevlig historia det! Det går ut på att stänga oblivion portar, vilket blir väldigt enformigt. Men det är bra att miljöerna varierar mellan dom olika oblivion portarna.

Det är också bra att det finns väldigt mycket olika vapen och armors, man kan t ex. ha en stor tung yxa med jättemycket damage, eller så har man ett litet shortsword som inte har lika mycket damage men svingar jätteenkelt. Samma sak med armor, man kan ha en jättetung rustning med mycket armor som man är långsam i, eller en lätt rusting men inte med lika mycket armor, men vara snabb.

Betyg till spelet
Jag sänkte grafiken till en 8 på grund av att jag känner att det inte utnyttjar ps3:ans enormt mäktiga kraft ut till fullo, utan vissa saker får dom absolut jobba på.

Spelkänslan: Toppen! Man lever sig in riktigt bra och det är nästan så att man känner när man blockar en jättestor Nord:s battleyxa med sitt Steel Longsword.

Ljud: Inte lika bra som spelkänslan, men inte långt ifrån, om de bara kunde variera musiken när en fiende är nära så skulle det bli mycket bättre, samma sak när en fiende inte är nära.

Hållbarhet: En enormt stark 10:a! Kan inte bli så mycket bättre, en enormt stor värld och enormt mycket saker att göra!

Totalbetyg: 9 Ljud: 8 Grafik: 8 Hållbarhet: 10 Spelkänsla: 10